Η επιστολή Πόλμαν στους εργαζομένους της Ελαϊς - Unilever Hellas για την πώληση μαργαρινών

Επιστολή δια χειρός Πολ Πόλμαν έλαβαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στη μονάδα μαργαρινών της Ελαϊς Unilever Hellas, με την οποία τους ανακοινώθηκε η πώληση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων μαργαρινών στο private equity KKR, έναντι 6,825 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, το χαρτοφυλάκιο

που θα αγοράσει το KKR περιλαμβάνει τα σήματα Flora, Βιτάμ, Super Fresco και Becel, τις μάρκες ελαιολάδου που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά Άλτις, Ελάνθη και Solon αλλά και το εργοστάσιο της Ελαΐς στην Πειραιώς.

Σύμφωνα με την επιστολή, η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα γίνει με τις ελληνικές μονάδες.

«Σήμερα ανακοινώσαμε ότι δεχτήκαμε δεσμευτική προσφορά για την παγκόσμια μονάδα μαργαρινών από την KKR έναντι 6,825 δισ. ευρώ. Το μέγεθος της προσφοράς αντανακλά την δύναμη των συγκεκριμένων brands, τη θετική δυναμική και τις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη που προσφέρει η μονάδα μαργαρινών.

Παράλληλα, η πώληση των δραστηριοτήτων σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην προσπάθειά μας να αναδιαμορφώσουμε το επιχειρηματικό μας χαρτοφυλάκιο για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη. Τα brands μαργαρινών ήταν αναπόσπαστο μέρος της Unilever απ' όταν συγχωνεύτηκαν η ολλανδική Margarine Unie με τη βρετανική Lever Bros, τον Σεπτέμβριο του 1929. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την κληρονομιά αυτή και είμαστε σίγουροι ότι η μονάδα θα αναπτυχθεί εντυπωσιακά υπό τη νέα ιδιοκτησία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πολ Πόλμαν, προσθέτοντας ότι «είμαστε σίγουροι ότι η KKR αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει να σεβαστεί την πρόοδο που έχει επιτελεστεί στη συγκεκριμένη μονάδα όσον αφορά στην «πράσινη» στρατηγική μας στον εφοδιασμό φοινικελαίου», σημειώνοντας ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της πώλησης η οποία «θα γίνει τους επόμενους μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018». Επομένως «δεν θα υπάρξει καμία άμεση αλλαγή» όπως τονίζει. «Θα λάβετε περισσότερες πληροφορίες από τις τοπικές ομάδες ηγεσίας τις επόμενες εβδομάδες» συμπληρώνει ο CEO.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκολας Λιαμπέφ, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται της μονάδας μαργαρινών, και όλους όσους εργάζονται στη συγκεκριμένη μονάδα. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά κι έχουν καταγράψει ισχυρές επιδόσεις, εξασφαλίζοντας ότι θα εισέλθουμε στο 2018 με σαφήνεια και αποφασιστικότητα για να δημιουργήσουμε αξία και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη. Ευχαριστώ και τις υποστηρικτικές ομάδες που εργάστηκαν παρασκηνιακά για αυτή τη συναλλαγή» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα