Η αντιμετώπιση της ανεργίας... και ο κ. Ν. Παππάς

Ο κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και αυτό δεν το έχει κρύψει αφού οι αποκαλύψεις για τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων διαδέχεται η μία την άλλη!

Διαπιστώνω τώρα διαβάζοντας την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου ότι ο κ. Νίκος Παππάς, ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής έβαλε άλλο ένα «λιθαράκι» για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου της κυβέρνησης. Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου προσέλαβε δέκα άτομα για το πολιτικό του γραφείο: Πέντε με την ειδικότητα «Ειδικών συμβούλων – Ειδικών συνεργατών» και άλλους πέντε με

την ιδιότητα των μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων. Η ισχύς της Πράξης δε είναι αναδρομική και αρχίζει από τις 4 Νοεμβρίου, ημερομηνία σύστασης του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η αύξηση των θέσεων δικαιολογείται στην Πράξη του υπουργικού συμβουλίου ότι γίνεται «για την κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών».

Θα μου πείτε οι νέες αρμοδιότητες του κ. Παππά έχουν να κάνουν με την ενημέρωση, τις τηλεπικοινωνίες και την ψηφιακή πολιτική. Θέματα δηλαδή για τα οποία χρειάζεται πολλούς ...ειδικούς και συνεργάτες.

Τι να πει όμως και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει το καυτό πρόβλημα του προσφυγικού; Στο ίδιο φύλλο της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται δεύτερη πράξη του υπουργικού συμβουλίου που αυξάνει σε πέντε τις θέσεις των «ειδικών συμβούλων – ειδικών συνεργατών» στο νεοσύστατο γραφείο του κ. Μουζάλα και δύο τις θέσεις των «μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων». Βέβαια υπάρχει η πρόβλεψη και για δέκα θέσεις αποσπασμένων υπαλλήλων...

Ακολουθεί το ΦΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα