Η ανταγωνίστρια της Uber πρόλαβε να καταθέσει πρώτη δημόσια προσφορά

Η εταιρία Lyft Inc πρόλαβε τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, Uber Technologies, στην υποβολή μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO), που θα τεστάρει την όρεξη των επενδυτών για εταιρείες τεχνολογίας υψηλού προφίλ αλλά ζημιογόνες.

Η εταιρεία, η οποία εκτιμήθηκε τελευταία σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μετοχών ή το εύρος τιμών για την προσφορά,

σε εμπιστευτική κατάθεση που υπέβαλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη.

Η IPO έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2019, ανέφεραν πηγές στο Reuters. Η Uber αναμένεται να καταβάλλει IPO το επόμενο έτος, η οποία θα μπορούσε να εκτιμήσει την εταιρεία σε περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Airbnb Inc, αξίας 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόκειται επίσης να υποβάλλει αίτηση το 2019.

Οι δημόσιες προσφορές τόσο της Uber όσο και της Lyft θεωρούνται ευρέως ως δοκιμασία για την ανοχή των επενδυτών για την έλλειψη κερδοφορίας όταν πρόκειται για τεχνολογίες μονόκερους.

Η IPO της Lyft αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεξέτασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα