Η Αμερικανική Ακτοφυλακή υποδέχθηκε για 6η σερί χρονιά τη HELMEPA

Για 6ο κατά σειρά χρόνο, η Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG) υποδέχθηκε τους εκπροσώπους Εταιρειών Μελών της HELMEPA στο αρχηγείο της στην Washington, DC για την καθιερωμένη πλέον ετήσια σύσκεψη που συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση συνεργασίας των δύο οργανισμών.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, προήδρευσε όπως και πέρυσι ο RADM John P. Nadeau, Assistant Commandant for Prevention Policy, ο οποίος προΐσταται

της κατάστρωσης εθνικής πολιτικής, προτύπων και προγραμμάτων που προάγουν την ασφάλεια στη θάλασσα, το security και την περιβαλλοντική προστασία ενώ συγχρόνως εποπτεύει τις διευθύνσεις επιθεωρήσεων και συμμόρφωσης, συστημάτων ναυτιλιακών συγκοινωνιών και κανονισμών εμπορίου και προτύπων.

Σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, ο κ. Nadeau και 8 ακόμη επιτελείς της USCG, μεταξύ των οποίων ο κ. Jeffrey Lantz, Director of Commercial Regulations and Standards, o Captain Scott Kelly, Commanding Officer for Operating & Environmental Standards και ο Captain Matt Edwards, Chief of Office of Commercial Vessel Compliance, εξέτασαν ενδελεχώς τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, που είχε καταρτιστεί σε συνεργασία με τις Εταιρείες Μέλη που συμμετείχαν, παρέχοντας ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε αυτά, αλλά και διευκρινίσεις και απαντήσεις σε ειδικότερα θέματα που τέθηκαν και που αντιμετωπίζουν τα πλοία μέλη στην προσπάθεια της καλύτερης δυνατής συμμόρφωσης με τους Αμερικανικούς κανονισμούς.

Στη συζήτηση εύλογα κυριάρχησαν η διαχείριση του θαλάσσιου έρματος στα νερά των ΗΠΑ (extensions, εναλλακτικές σε περίπτωση βλάβης των συστημάτων επεξεργασίας κ.α.) και η πολιτική εφαρμογής της USCG δεδομένης της ύπαρξης 12 πλέον (μαζί με το τελευταίο που ανακοινώθηκε ανήμερα της συνάντησης) type-approved συστημάτων, το παγκόσμιο όριο περιεκτικότητας θείου από 1/1/2020 και το μείζον θέμα της διασφάλισης της ποιότητας των καυσίμων για την ασφαλή συμμόρφωση των πλοίων με τη νέα απαίτηση, καθώς και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με το PSC στις ΗΠΑ.

Σε σχέση με το τελευταίο, οι εκπρόσωποι της USCG άκουσαν με ενδιαφέρον αρκετές προτάσεις για τη διευκόλυνση της προετοιμασίας των πλοίων για επιθεώρηση στα Αμερικανικά λιμάνια, ενώ τόνισαν για άλλη μια φορά ότι από την πλευρά της ακτοφυλακής υπάρχει πάντα η διάθεση ευελιξίας και συνεργασίας για την επίλυση τυχόν προβλημάτων σύμφωνα με τα όσα απαιτούν οι κανονισμοί, με την προϋπόθεση της ειλικρινούς και έγκαιρης αναφοράς τους στον αρμόδιο COTP.

Κλείνοντας, οι συμμετέχοντες και των δύο πλευρών αναγνώρισαν το πνεύμα συνεργασίας και τον αμοιβαία εποικοδομητικό χαρακτήρα αυτών των συναντήσεων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2019.

Οι 9 Εταιρείες Μέλη που συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι τους ήταν:

- ARISTON NAVIGATION CORP., Χρήστος Γεωργουσόπουλος, DPA/CSO-Newbuildings Manager,

- ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD., Πάνος Ζαχαριάδης, Technical Director,

- CHANDRIS (HELLAS) INC., Ευάγγελος Παντελέλης, HSTE Manager/ Alternate DPA

- CLEOPATRA SHIPPING AGENCY/DELTA NAVIGATION, Ιωάννης Κουλουκουντής, President

- COSTAMARE SHIPPING COMPANY S.A., Ιωάννης Δρακογιαννόπουλος, RS&Q Manager, DPA-CSO,

- DIANA SHIPPING SERVICES S.A., Ανδρέας Μιναείδης, Environmental Manager – EMR

- EURONAV SHIP MANAGEMENT HELLAS LTD., Παντελής Πατσουλής, DDPA/DCSO – Senior HSQE Superintendent,

- Μ/ΜΑΡΙΤΙΜΕ CORP., Μιχαήλ Γαβριήλ, DPA/HSQE Manager,

- VRONTADOS S.A., Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, Quality & Safety Manager/ DPA-CSO

Από τη Γραμματεία της HELMEPA συμμετείχαν οι: Δημήτρης Κ. Μητσάτσος, Γενικός Διευθυντής, Κριστιάνα Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια και Ιωάννης Πεσματζόγλου, Στέλεχος Ναυτιλιακής Επιμόρφωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα