Η «ακτινογραφία» της αγοράς μέσα από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ

Παρά την σταθεροποίηση της οικονομίας τα προβλήματα ρευστότητας που εξακολουθούν να ταλανίζουν αλλά και οι νέες επιβαρύνσεις λόγω της αλλαγής των ασφαλιστικών εισφορών, φαίνεται πως συνέβαλαν στο να χαρακτηριστεί «κακή χρονιά» για το επιχειρείν και το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Γ.ΕΜ.Η., αρνητικό καταγράφεται το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών επιχειρήσεων για το 2016 (6.844 περισσότερες διαγραφές από τις εγγραφές).

Η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή καταγράφεται στις ατομικές επιχειρήσεις (4.731 περισσότερες διαγραφές από τις εγγραφές), ενώ η μεγαλύτερη θετική στις Ι.Κ.Ε.

(3.991 περισσότερες εγγραφές από τις διαγραφές), μορφή εταιρείας που εξακολουθεί να συγκεντρώνει την μεγαλύτερη προτίμηση σε συνάρτηση και με το ασφαλιστικό καθεστώς που τη διέπει.

Τα στοιχεία αναλυτικά

Το αρνητικό ισοζύγιο οφείλεται, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και στην «εκκαθάριση» του μητρώου μετά το πλαίσιο που δόθηκε για τη δυνατότητα εκπρόθεσμων διακοπών με βάση τον πραγματικό χρόνο διακοπής δραστηριότητας των επιχειρήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα