Η Wall Street ψηφίζει μετοχές FAANG... δαγκωτό!

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών της Wall Street κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και τον Μάιο 2018, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα («Fund Manager Survey») που πραγματοποιεί η Bank of America (BofA) Merrill Lynch.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις μετοχές του γκρουπ «FAANG» ("δόντι"), το οποίο παίρνει το όνομά του από τα αρχικά των Facebook,

Apple, Amazon, Netflix και Google (Alphabet).

Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που η θέση «long» για τις FAANG κατατάσσεται στην πρώτη θέση της έρευνας.

Οι επενδυτές δείχνουν, επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, αναμένοντας περαιτέρω υποχώρηση των τιμών (αύξηση των αποδόσεων).

Παράλληλα, οι fund managers εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών και, σε αντίθετο κλίμα, την προτίμησή τους στα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών.

Σε ό,τι αφορά στους βασικούς κινδύνους για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, οι fund managers «τρέμουν» μία λάθος νομισματική πολιτική από τις Ε.Κ.Τ. και Federal Reserve, ενώ οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο φαίνεται να υποχωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα