Η HSBC επενδύει 329 εκατομμύρια δολάρια στην πράσινη ενέργεια

Ο διευθυντής του τμήματος συνταξιοδοτήσεων της HSBC Holdings Plc σχεδιάζει να επενδύσει 250 εκατομμύρια λίρες (329 εκατομμύρια δολάρια) σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών για αιολική και ηλιακή ενέργεια στην περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, ακολουθώντας το δρόμο που ήδη έχουν χαράξει περίπου 30 άλλες εταιρείες, οι οποίες πραγματοποιούν παρόμοιες κινήσεις με γνώμονα την κλιματική αλλαγή.

Η Amazon.com

Inc. ανέλαβε επίσης την υποχρέωση να εγκαταστήσει 20 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας σε αποθηκευτικές επιφάνειες σε όλη τη χώρα, ενώ η EDF Energy Plc δήλωσε ότι θα μετατρέψει 1.500 από τα οχήματά της σε ηλεκτρικά έως το 2030 ως μέρος της "Green Britain Week", μιας δράσης που έχει λανσαριστεί από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

"Η υποδομή για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με τον κίνδυνο για επενδυτές που αναζητούν προβλέψιμες ταμειακές ροές, οι οποίες προέρχονται από ακίνητα μακροπρόθεσμα", δήλωσε ο Russell Picot, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της HSBC Bank Pension Trust.

Keywords
Τυχαία Θέματα