Η Golden Star Ferries έφερε το πρώτο trimaran ταχύπλοο στην Ελλάδα

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Με το πρώτο επιβατηγό ταχύπλοο τύπου trimaran που ναυπηγήθηκε στον κόσμο και το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα αλλά και με ένα ε/γ-ταχύπλοο catamaran ενισχύει τον στόλο της η ακτοπλοϊκή εταιρεία Golden Star Ferries του Γιώργου και του Δημήτρη Στεφάνου.

Το trimaran έχει τρεις καρίνες-hull μία αριστερά, μία δεξιά και μία στη μέση σε αντίθεση με τα catamaran που έχουν μία

δεξιά και μία αριστερά.

Τα δύο ταχύπλοα θα δρομολογηθούν από Πειραιά για Κυκλάδες κάνοντας χιαστή δρομολόγια. Δηλαδή όταν το ένα θα πηγαίνει προς Κυκλάδες το άλλο θα επιστρέφει.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ήδη το trimaran το οποίο μετονομάστηκε σε “Super Speed". Ναυπηγήθηκε το 2001 στα «North West Bay» της Αυστραλίας. Για 6 μήνες έκανε το δρομολόγιο Σπλίτ-Ντουμπρόβνικ στις δαλματικές ακτές.

Πριν το είχε η Hyundai στα Αραβικά Εμιράτα και μετέφερε το προσωπικό της που εργαζόταν σε νησάκια της περιοχής. Έχει μεταφορική ικανότητα 474 επιβατών και αναπτύσσει ταχύτητα 36-37 μίλια την ώρα.

Η δεύτερη αγορά για την Golden Star Ferries είναι ένα catamaran το οποίο έρχεται από την Εσθονία και αναμένεται στον Πειραιά τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου. Ήταν δρομολογημένο στη γραμμή Ταλίν-Ελσίνκι στη Βαλτική. Αναπτύσσει ταχύτητα 35 μίλια την ώρα και έχει μεταφορική ικανότητα 400 ατόμων. Ναυπηγήθηκε στην Αυστραλία το 2000.

Η δρομολόγηση των δύο πλοίων στις Κυκλάδες θα εντείνει τον ανταγωνισμό που ήδη υπάρχει ανάμεσα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες αφού το συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου είναι «χρυσοφόρο» ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα