Η BlackRock ενώπιον μιας κίνησης της λίρας. Η κατεύθυνση δεν έχει σημασία

Η BlackRock Inc. είναι έτοιμη να επωφεληθεί από την άνοδο της λίρας. Ή να βυθιστεί.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων παγκοσμίως είναι πεπεισμένος ότι η επόμενη μεγάλη κίνηση της στερλίνας είναι πολύ κοντά, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το Brexit φτάνουν στο πιο κρίσιμο σημείο, αλλά με ποιον τρόπο το νόμισμα θα μεταβληθεί, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το τελικό αποτέλεσμα. Καθώς ένα μονόπλευρο στοίχημα θα μπορούσε να αποκομίσει όποια κέρδη μπορεί να αποσπάσει, η BlackRock έχει κάνει μια προωθημένη επιλογή, μια στρατηγική που κερδίζει μια απότομη μετατόπιση είτε στην ισοτιμία λίρας-δολαρίου.

Η

μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές είναι η πιθανότητα η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιτύχουν μια συμφωνία μετάβασης στο Brexit και οι αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας, σύμφωνα με τον Scott Thiel, αναπληρωτή επικεφαλής επενδύσεων για βασικό σταθερό εισόδημα. Η στερλίνα παρέμεινε κοντά στα 1,40 δολάρια από τις αρχές Φεβρουαρίου και δεν αλλάζει τίποτα έναντι του ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά αυτό υποδηλώνει ότι η αγορά υποτιμά τους κινδύνους, ανέφερε.

"Η πρόσφατη σταθερότητα της λίρας μου δείχνει ότι η αγορά δεν έχει πραγματικά, πλήρως αποτιμήσει ένα πραγματικά αρνητικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Thiel κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Λονδίνο. "Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το Brexit, σίγουρα".

Υποθέτοντας ότι μια εξάμηνη πορεία, η οποία καλύπτει και τις επόμενες τέσσερις συναντήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, ξεκινά από περίπου 1,40 δολάρια, ένας επενδυτής θα πληρώσει 50.000 λίρες (70.000 δολάρια) για ένα συμβόλαιο αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών. Η στρατηγική θα σπάσει ακόμη και αν η στερλίνα φτάσει στα $1,34 ή $1,48, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Ένα κενό περιλαμβάνει την αγορά ενός δικαιώματος προαίρεσης αγοράς και την τοποθέτηση στο ίδιο υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο με την ίδια τιμή εξάσκησης και λήξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα