Η Apple γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο

Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν σημαντικές για την Apple Inc. Όχι μόνο η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο παρουσίασε τα κέρδη της, αλλά το πιο σημαντικό προϊόν της τα τελευταία χρόνια, γέμισε τα ράφια των καταστημάτων.

Η εταιρεία εμφάνισε αυξημένα έσοδα εμφάνισε τόσο σε επίπεδο τριμήνου όσο και σε επίπεδο έτους, με εξαίρεση την αγορά της Ιαπωνίας όπου τα ετήσια έσοδα υποχώρησαν

κατά 11%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε στην Ευρώπη με «άλμα» 20%. Στις ΗΠΑ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% ενώ μεγάλη αύξηση κατέγραψε και στην Κίνα, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν, σε επίπεδο τριμήνου, κατά 22% και σε ετήσια βάση κατά 12%.

Στην υπόλοιπη Ασία τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση.

Υποστηριζόμενη από τις αναδυόμενες πωλήσεις των iPad και Mac, το iPhone της 10ετίας θα συμβάλει στην άνοδο των εσόδων στο ύψος- ρεκόρ των 84 έως 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το τελευταίο τέταρτο της χρονιάς, όπως εκτιμά η Apple σε δήλωσή της. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 84 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Η μετοχή της Apple έχει καταγράψει ράλι 6% από χθες, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της σήμερα να ξεπερνά τα 900 δισ. δολάρια, εδραιώνοντας την ιδιότητά της ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει τόσο μεγάλη ένταση η ζήτηση για το iPhone X όπως αναμενόταν, η Wall Street είναι ικανοποιημένη με την έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα