H Γερμανία επιθυμεί να καλωσορίσει την Uber

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Andreas Scheuer θέλει να ανοίξει τη γερμανική αγορά στις υπηρεσίες μίσθωσης αυτοκινήτων που προσφέρονται από την Uber και άλλες εταιρείες έως το 2021, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό, ο Scheuer ανέφερε ότι οι online υπηρεσίες ταξί και οι υπηρεσίες μίσθωσης αυτοκινήτων θα μπορούσαν

να βοηθήσουν στην παροχή κρίσιμων υπηρεσιών στις αγροτικές περιοχές και επιθμεί να αλλάξει τους ισχύοντες κανονισμούς για να επιτρέψει τη λειτουργία τους.

"Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, αλλά και για ηλικιωμένους, με υπηρεσίες μίσθωσης αυτοκινήτων", δήλωσε ο Scheuer, μέλος των Συντηρητικών της Βαυαρίας. "Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία", πρόσθεσε.

Η ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύει στους οδηγούς να δέχονται συμβάσεις απευθείας από ιδιώτες, διατηρώντας το δικαίωμα αυτό για τους οδηγούς ταξί που έχουν λάβει άδεια από τις τοπικές αρχές.

"Είμαι εναντίον των απαγορεύσεων και των ορίων. Είμαι υπέρ των κινήτρων", δήλωσε ο Scheuer στο περιοδικό. "Δεν μπορούμε να αποκλείουμε μόνο έναν πάροχο υπηρεσιών".

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, οι υπηρεσίες ταξί σαφώς θα επηρεάζονταν και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα συμφέροντά τους.

Η Γερμανία ήταν μια δύσκολη αγορά για την Uber, δεδομένου του αυστηρού ρυθμιστικού περιβάλλοντος. Η εφαρμογή της εταιρείας επιτρέπει στους χρήστες να παραγγείλουν αδειοδοτημένα ταξί στο Βερολίνο και στο Μόναχο και η Uber δήλωσε ότι ελπίζει να έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες γερμανικές πόλεις μέχρι το 2020.

Η Uber λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, αλλά προσφέρει διάφορες υπηρεσίες, ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα