Γκιουλέκας: Βρισκόμαστε σε μια οιωνεί προεκλογική περίοδο

«Σκοταδισμός δεν είναι να πιστεύει κάποιος στο Θεό», υποστηρίζει ο Κώστας Γκιουλέκας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιπλέον, «ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις. Είναι, όμως, τραγικό να προσπαθεί να τις επιβάλλει σε έναν ολόκληρο λαό», λέει, στέλνοντας το μήνυμά του στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ

και υπεύθυνος του τομέα για τη Βόρεια Ελλάδα, κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι δέσμευσε τη χώρα με «διαρκές μνημόνιο» και εξαπολύει επίθεση προσωπικά κατά του πρωθυπουργού. «Ξεκομμένος απόλυτα από την πραγματικότητα, βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα και επαίρεται για τις "επιτυχίες" του. Προφανώς, εξαιτίας της απομόνωσής του, δεν ακούει και την ολοένα μεγαλύτερη κραυγή των συμπολιτών μας που τού φωνάζουν : "Φτάνει πια, φύγετε..."», λέει συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ενώ επαναλαμβάνει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α' εξάμηνο του 2015, μετά και από όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του βουλευτή της ΝΔ και υπεύθυνου του τομέα για τη Βόρεια Ελλάδα, Κώστα Γκιουλέκα, στον Νίκο Αρμένη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ: Κύριε Γκιουλέκα από τη μία μεριά λέτε πως είναι θετική η έξοδος στις αγορές και από την άλλη μεριά τα βλέπετε όλα μαύρα στην οικονομία. Δεν είναι αντιφατικό αυτό;

Απ: Καθόλου αντιφατικό. Σκεφτείτε ότι ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε άδικες και εξαντλητικές θυσίες τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να ξαναγυρίσει εκεί που βρισκόμασταν τον Δεκέμβριο του 2014. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διαπραγματευθεί προς όφελος του ελληνικού λαού, καθυστέρησε τραγικά και τελικά δέχθηκε όλες τις πιέσεις που τής ασκήθηκαν από την πλευρά των δανειστών. Η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του παραβίασε όλες τις «κόκκινες γραμμές», που η ίδια έθεσε, και έσυρε τη χώρα σε μία βαθιά ύφεση που την πληρώσαμε πανάκριβα. Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τα άθλια ψέματα που μοίρασαν, προκειμένου να πάρουν την εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες, φθάσαμε να πληρώνουμε πανάκριβα ως λαός τα λάθη και τις ανικανότητές τους, με δύο μνημόνια με τα οποία χρέωσαν τη χώρα στα δυόμιση χρόνια της παραμονής τους. Τελικά, το αντιφατικό είναι ότι ενώ μας έχουν καταδικάσει σε μια πρωτοφανή εξαθλίωση, ο κ.Τσίπρας ξεκομμένος απόλυτα από την πραγματικότητα, βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα και επαίρεται για τις «επιτυχίες» του. Προφανώς, εξαιτίας της απομόνωσής του, δεν ακούει και την ολοένα μεγαλύτερη κραυγή των συμπολιτών μας που τού φωνάζουν: «Φτάνει πια.Φύγετε...».

Ερ: Πάντως, όλο και αυξάνονται οι εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών ότι είναι στο σωστό δρόμο πια η ελληνική οικονομία, ώστε να αποφύγει ένα ακόμα πρόγραμμα, δηλαδή ένα ακόμα μνημόνιο, ακριβώς σε ένα χρόνο από τώρα. Εσείς έχετε διαφορετική εκτίμηση;

Απ: Εννοείτε προφανώς να αποφύγουμε ένα τρίτο μνημόνιο... Δυστυχώς, φρόντισε ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του να δεσμεύσουν την χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της δικής τους θητείας. Αυτό ισοδυναμεί με ένα «διαρκές μνημόνιο», τις συνέπειες του οποίου θα τις υφίστανται επί μακρόν οι Έλληνες πολίτες. Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να επιτυγχάνουμε για δεκαετίες, σε συνδυασμό με τα πρωτοφανή μέτρα της μείωσης του αφορολόγητου και της νέας περικοπής των συντάξεων μας οδηγούν σε μία διαρκή λιτότητα. Μια λιτότητα, που θα την πληρώνουν σκληρά οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας: οι χαμηλομισθωτοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι νέοι αγρότες, οι άνεργοι, όλοι αυτοί, δηλαδή, που με τη μείωση του αφορολόγητου κατά τρεις χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να χάσουν, επιπλέον, έναν με δύο μισθούς ετησίως, μία με δύο συντάξεις. Αυτή είναι η «φροντίδα», με την οποία περιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, τούς μετατρέπει σε μια νέα τάξη, την τάξη των νεόπτωχων.

Ερ: Υπάρχουν φωνές που κατηγορούν τη ΝΔ ότι ξέμεινε από επιχειρήματα στην κριτική της στην κυβέρνηση για την οικονομία και τώρα κάνει αντιπολίτευση με όσα έχει γράψει και έχει πει ο κ. Βαρουφάκης. Επικριτικά λένε ότι με αυτόν σύμμαχο πορεύεστε. Πώς απαντάτε και πείτε μου τι παραπάνω θα μπορούσαμε να μάθουμε στην εξεταστική που ζητάτε δεδομένου ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει τοποθετηθεί για όλα αυτά τα ζητήματα που θέτετε.

Απ: Να θυμίσουμε ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας και λειτουργούσε κατ΄εντολήν του κ. Τσίπρα. Εξαιτίας της «περήφανης» διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015, οδηγηθήκαμε στο τρίτο μνημόνιο, πληρώσαμε μία τεράστια ζημία που ανέρχεται περίπου στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης στρέφεται κατά των πρώην συντρόφων του. Αποκαλύπτει τους τραγικούς σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα και του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της χώρας, για την έξοδο από το ευρώ, για το παράλληλο νόμισμα... Είναι δυνατόν να φταίει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί ζητούν να πέσει άπλετο φως σε όλα όσα αποκαλύπτονται σταδιακά και γιατί απαιτούν να λάμψει η αλήθεια; Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν σήμερα η χώρα εάν τελικά είχαμε ακολουθήσει αυτά που σχεδίαζαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι λοιποί σύντροφοί τους για την πορεία της Ελλάδας. Αποτελεί, λοιπόν, τουλάχιστον πολιτικό θράσος να εγκαλούν την Νέα Δημοκρατία γιατί θέτει ζήτημα εξεταστικής επιτροπής, αντί να απολογούνται στον ελληνικό λαό για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ερ: Σας κατηγορούν, επίσης, ότι η θετική πορεία της οικονομίας είναι που έκανε τη ΝΔ να επικεντρώσει σε άλλα θέματα, όπως αυτό της ασφάλειας του πολίτη, της καθημερινότητας, το ζήτημα των σημαιοφόρων στις παρελάσεις των δημοτικών σχολείων.. Τι λέτε επ' αυτού;

Απ: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο εύκολο είναι να βρει κανείς θέματα για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα. Εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες υποφέρουν από τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός, εκτός από μία μικρή, ελάχιστη μειοψηφία, υφίσταται μία φοβερή ταλαιπωρία παρακολουθώντας τους κυβερνώντες να προσπαθούν να επιβάλλουν τις ιδεοληψίες και τις εμμονές τους σε όλους τους τομείς. Θεωρούν αυτοί που μας κυβερνούν ότι βρίσκουν σύμφωνους τους Έλληνες πολίτες όταν καταργούν την αριστεία, βάλλουν κατά των λειτουργών της δικαιοσύνης, συνομιλούν με τους κουκουλοφόρους, επιτρέπουν στα μέλη του Ρουβίκωνα να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στην Βουλή, γκετοποιούν τα Εξάρχεια, λοιδορούν αξίες και ιδέες που βρίσκονται ψηλά στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτού του λαού, όπως η φιλοπατρία, η επιβράβευση της προσπάθειας, η αξιοκρατία... Το τελευταίο κρούσμα, με τον πρόεδρο της Βουλής να προκαλεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά τέτοιων προκλήσεων που γίνονται ολοένα και συχνότερες. Ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις. Είναι, όμως, τραγικό να προσπαθεί να τις επιβάλλει σε έναν ολόκληρο λαό και, μάλιστα, όταν ξέρει ότι οι απόψεις αυτές βρίσκουν αντίθετους πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Ειδικά, σε ό,τι αφορά στον κ. Βούτση θέλουμε να τού στείλουμε το μήνυμα ότι σκοταδισμός δεν είναι να πιστεύει κάποιος στον Θεό. Αντίθετα, αποτελεί δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφράζει κανείς ελεύθερα την πίστη του, και μάλιστα στην επικρατούσα θρησκεία, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία, όπως ορίζει ρητά και το Σύνταγμά μας. Σκοταδισμός είναι να αμφισβητεί κανείς και να περιπαίζει αυτό το δικαίωμα του οποιουδήποτε πολίτη, επικαλούμενος τις δικές του προσωπικές απόψεις, όπως συμβαίνει με τον πρόεδρο της Βουλής.

Ερ: Επιμένετε να ζητάτε εκλογές. Μα αλήθεια γιατί να έπαιρνε τέτοια απόφαση ο πρωθυπουργός όταν έχει ακόμα μπροστά του άλλα δύο χρόνια θητείας στο Μαξίμου;

Απ: Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο. Από τον προσεχή χειμώνα η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, θα βρεθούν μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα γιατί θα τούς ζητηθεί από τους δανειστές να προχωρήσουν ταχέως σε μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα τούς φέρει σε απόλυτη αντίθεση με τις ιδεοληψίες που τούς διακατέχουν αλλά και τον σκληρό πυρήνα τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα, που ήδη τα νιώθει στο πετσί του και στο πορτοφόλι του ο Έλληνας πολίτης, με τα φορολογικά σημειώματα, τον ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές, θεωρώ ότι θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης. Έχω την πεποίθηση ότι οποτεδήποτε στο προσεχές διάστημα, μπορεί να στηθούν κάλπες. Εξάλλου, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι' αυτόν το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί, ως μοναδική λύση για τον τόπο, τις εκλογές.

Keywords
γκιουλεκας, νεα δημοκρατια, αλέξης τσίπρας, απε-μπε, βουλη, ελλαδα, μνημονιο, εκλογες, τσιπρας, θεσσαλονικη, νέα, συριζα, φως, λαφαζάνης, σχολεια, υφίσταται, ρητά, οιονεί, ενφια, λύση, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, συνταγμα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βαρουφακης, μνημονιο 3, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αλέξης τσίπρας, ρητά, δημοκρατια, εξοδος, οικονομια, προγραμμα, σημερινη, υφεση, φως, ψεματα, απε, απε-μπε, βορεια, γινονται, διαστημα, δυστυχως, δηλωσεις, ευκολο, ευρω, εκρηκτικο, εμμονες, εννοειτε, εξαρχεια, ερχεται, ερχονται, ζημια, ιδεες, ιδια, υφίσταται, θρασος, θρησκεια, κυβερνηση, κειμενο, κυριε, κλιμα, λαθη, λαφαζάνης, λύση, ληξη, λογο, μητσοτακης, μειωση, νεοι αγροτες, νικο, μπε, οιονεί, οφελος, πεδιο, πιστη, συγκεκριμενα, σειρα, ταλαιπωρια, φταιει, αγορες, δικαιωμα, εξεταστικη, χωρα, κωστας, μπροστα, σωστο, θεματα
Τυχαία Θέματα