Για πόσα δισ. δολ. πουλήθηκε το στούντιο που δημιουργήθηκε ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» Πίτερ Τζάκσον, πούλησε έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εταιρεία οπτικών εφέ Weta Digital στην Unity, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για βιντεοπαιχνίδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η Unity θα αποκτήσει τα εργαλεία, την τεχνογνωσία και το ταλέντο των μηχανικών της Weta

Digital. Αυτό το deal έχει σχεδιαστεί προκειμένου να θέσει τα αποκλειστικά και εξελιγμένα εργαλεία οπτικών εφέ της Weta, στα χέρια εκατομμυρίων δημιουργών και καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο», σημειώνεται.

Η Weta Digital, η οποία έχει στο ενεργητικό της έξι βραβεία Όσκαρ και έξι βραβεία BAFTA, έχει δημιουργήσει χαρακτήρες και κόσμους για πολλές ταινίες, όπως το «Avatar», η «Μαύρη Χήρα» και ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η Unity είναι παγκοσμίως γνωστή στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών για το λογισμικό της, το οποίο χρησιμοποιούν τα στούντιο για να δημιουργήσουν επιτυχίες όπως το «Pokemon Go» και το «Call of Duty: Mobile».

«Μαζί, η Unity και η Weta Digital μπορούν να δημιουργήσουν έναν οδηγό για οποιονδήποτε καλλιτέχνη, από οποιαδήποτε βιομηχανία, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα απίστευτα δημιουργικά και ισχυρά εργαλεία», τόνισε ο Πίτερ Τζάκσον.

Peter Jackson’s foray into visual effects through his shop Weta Digital has paid off big time https://t.co/cEIqyvZeA7

— Forbes (@Forbes) November 12, 2021

Οι ομάδες οπτικών εφέ της Weta Digital θα συνεχίσουν ως αυτόνομη οντότητα με την επωνυμία WetaFX, υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία του Τζάκσον. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση του metaverse.

Διαβάστε ακόμη: 

Ακρίβεια: Μπαράζ με ανατιμήσεις και μεγάλες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα (vid)

Δάφνη Γκίνες: Οι νέες business της πρώην κυρίας Νιάρχου (pics)

Αυτές είναι οι καλύτερες εταιρείες για κρουαζιέρες για το 2022 (Λίστα)

Keywords
Τυχαία Θέματα