Για ακατάλληλη αποζημίωση €7,8 εκατ. κατηγορείται ο Ghosn

Ο συληφθείς πρώην επικεφαλής της Nissan, Carlos Ghosn έλαβε ακατάλληλα 7,8 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από την κοινοπραξία της Nissan Motor Co και της Mitsubishi Motors Corp, ανέφεραν οι εταιρείες την Παρασκευή.

Μια κοινή έρευνα διαπίστωσε ότι ο Ghosn, ο οποίος εκδιώχθηκε ως πρόεδρος από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, αποζημιώθηκε από την εταιρεία χωρίς καμία συζήτηση με τα άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan Hiroto Saikawa και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mitsubishi Osamu Masuko.

Η Nissan πλειοψηφικό μερίδιο συμμετοχής στην Mitsubishi Motors.

Ο Ghosn, συνελήφθη και κρατείται στο Τόκιο από τις 19 Νοεμβρίου, κατηγορείται για ελλειπή δήλωση του μισθού του για οκτώ χρόνια μέχρι τον Μάρτιο του 2018 και για προσωρινή μεταφορά προσωπικών επενδυτικών ζημιών στη Nissan κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο Ghosn αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του.

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί ενδέχεται να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον εταίρο της συμμαχίας, τη Renault, να διακόψει τις σχέσεις με τον Ghosn. Σε αντίθεση με τη Mitsubishi και τη Nissan, η Renault έχει κρατήσει τον Ghosn ως CEO και πρόεδρο, αλλά ο μεγαλύτερος μέτοχος, η γαλλική κυβέρνηση, την παροτρύνει να τον αντικαταστήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα