Γαλλία: «Βουλιάζει» η τουριστική βιομηχανία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο τουρισμός της Γαλλία έχει ήδη υποστεί σοβαρούς κλυδωνισμούς λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Ωστόσο, στα τέλη Ιουλίου τα πράγματα χειροτέρεψαν έπειτα και από το τελευταίο περιστατικό στην Νίκαια της Γαλλίας.

Η επίθεση στις 14 Ιουλίου, οδήγησε σε μείωση των αεροπορικών αφίξεων στη Γαλλία

κατά 8,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015, σύμφωνα με στοιχεία από την ForwardKeys.

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουλίου οι αεροπορικές αφίξεις στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 5,8%, και κάτω από 11% στο Παρίσι. Την ίδια ώρα, οι αεροπορικές κρατήσεις στη Γαλλία μετά την επίθεση της Νίκαιας ήταν κάτω από 20%.

Η Γαλλία θεωρείται κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο και τα έσοδα από τον τουριστικό τομέα αυτό αντιστοιχούν περίπου στο 9% του ΑΕΠ.

Η Γαλλία ήλπιζε πως το Euro 2016 θα επιφέρει στη χώρα σημαντικά έσοδα, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.

Η περιοχή Cote d'Azur γύρω από τη Νίκαια που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς, είδε την πληρότητα στα ξενοδοχεία της να υποχωρεί από 5%-10% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Και στο Παρίσι, οι ερευνητές της Umih αναμένουν πτώση του κοντά στο 20%.

«Πριν από την Νίκαια, ο Ιούλιος ήταν ένας καλός μήνας, αλλά «μετά τις επιθέσεις της 14ης Ιουλίου, οι κρατήσεις υποχώρησαν κατά 5%» επισήμανε ο Alain de Mendonca, πρόεδρος της ταξιδιωτικής εταιρείας Karavel-Promovacances, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι φοβούνται να πάνε στο αεροδρόμιο, να μπουν σε αεροπλάνο».

Στην Γερμανία αν και έχουν σημειωθεί κάποια τρομοκρατικά επεισόδια μικρής έκτασης την τελευταία περίοδο, προς το παρόν δεν υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού εθνικού τουριστικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα