Εξετάζονται νομικές κινήσεις κατά της Folli Follie

Του Δημήτρη Παφίλα

Οποιοσδήποτε πιστωτής (ομολογιούχος, τράπεζα, πιστωτές) δύναται να προσβάλλει νομικά την προστασία έναντι των πιστωτών (άρθρο 106α) που ζήτησε η Folli – Follie. Και τούτο καθώς η προσφυγή δεν εξασφαλίζει την συναίνεση του 20%. Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες η προσφυγή πραγματοποιήθηκε από εταιρείες του Ομίλου Folli- Follie.

Μέχρι λοιπόν τις 12 Σεπτεμβρίου ενδέχεται

να έχουμε εξελίξεις είτε από το μέτωπο των ομολογιούχων (250 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικά φράγκα), είτε από τις τράπεζες, είτε από άλλους πιστωτές.

Μέχρι τώρα ένα μέρος των ομολογιούχων το συντονίζει δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου και οι ομολογιούχοι “ματσάρονται” προκειμένου να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες. Τις τελευταίες εξετάζουν και οι τράπεζες οι οποίες δεν είχαν ειδοποιηθεί από την εισηγμένη για την προσφυγή στο άρθρο 106α, όπως συνέβη και με τον μέτοχο της Fosun η οποία είναι εξοργισμένη από την συμπεριφορά της διοίκησης της ελληνικής εταιρείας. Εξάλλου όπως έγραφε το Newmoney.gr χθες για να προχωρήσει οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης χρειάζεται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, ποσοστό το οποίο αποκλείεται να εξασφαλίσει υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το newmoney.gr χθες έγραφε σχετικά με το θέμα :

Τα εξώδικα τα οποία κατέφθαναν το ένα μετά το άλλο στον Άγιο Στέφανο ήταν, μεταξύ άλλων, η αιτία για την οποία η Folli – Follie προσέφυγε στο άρθρο 106α για την προστασία έναντι των πιστωτών της.

Σημειώνεται ότι, η διοίκηση της Folli - Follie αποφάσισε να προσφύγει δίχως να αποφασίσει με συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, δίχως να ενημερώσει τους μετόχους της όπως την Κινεζική Fosun ή την Fidelity (σ.σ αν είναι μέτοχος), και φυσικά τις Τράπεζες. Οι τελευταίες για τα δάνεια τους έχουν λάβει τις καλύψεις με το 47% των μετοχών του Attica και τις μετοχές των Dufry.

Ποια είναι η διαδικασία

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου όπου σε δικάσιμο θα συζητηθεί η κύρια αίτηση η εταιρεία θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την συναίνεση του 20% των πιστωτών (ομολογιούχοι και δανειστές). Στη συνέχεια, μέσα σε τέσσερις μήνες όπου και θα υποβάλλει το επιχειρηματικό πλάνο αναδιάρθρωσης η Folli – Follie θα πρέπει να εξασφαλίσει την συναίνεση του 60% των ομολογιούχων. Υπενθυμίζεται ότι, η εταιρεία έχει εκδώσει ένα ομολογιακό ύψους 250 εκατ. ευρώ και ένα ομολογιακό ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα