Ευρωπαίοι ετοιμαστείτε για έναν αλλόκοτο Σεπτέμβρη

Ο καιρός τρελάθηκε στην Ευρώπη, καθώς μετά το ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι που... έβγαλε από τα ρούχα τους ακόμα και τους Βρετανούς, το φθινόπωρο θα κυλήσει με πολλές καιρικές μεταπτώσεις. Ο υδράργυρος στη Δυτική Ευρώπη άλλοτε θα ξεπερνά κατά πολύ το φυσιολογικό, άλλοτε θα θυμίζει έντονα χειμώνα. Στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη μάλλον θα συνεχίσει να βλέπει για πολύ, υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμότερο καλοκαίρι

που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, να παρατείνεται, σε χώρες όπως η Ουκρανία.

Στη Νότια Ευρώπη ειδικά οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα παρατηρηθεί ξηρασία μετά από έναν μήνα καύσωνα από την Ισπανία μέχρι τη Ρουμανία. Στη Ρώμη έχει δοθεί εντολή περιορισμού στη χρήση νερού και οι μετοχές του κλάδου έχουν σημειώσει βουτιά.

Λίγο καλύτερος, με πιο δροσερό καιρό, θα είναι ο Σεπτέμβριος σε Γαλλία και Ισπανία, γεγονός που θα επιτρέψει τη μείωση της ζήτησης για ενέργεια και την αποθήκευση αποθεμάτων καυσίμων για τον χειμώνα.

Ο καιρός θα καθοριστεί αυτό τον μήνα από τις χαμηλές πιέσεις που μπορεί να χωριστούν στα δύο, σύμφωνα με τον Matthew Dobson, μετεωρολόγο της MeteoGroup. Το μισό μέτωπο είναι πιθανό να κινηθεί μέχρι τη Νορβηγία, πράγμα που σημαίνει ότι η Σκανδιναβία θα μπορούσε να είναι θερμότερη από το κανονικό αυτό το μήνα, ενώ το άλλο μισό θα χτυπήσει τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ηπειρωτική χώρα μπορεί επίσης να δεχθεί επιδράσεις από την εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό, που έχουν ήδη καταστρέψει το Τέξας και τη Λουιζιάνα και μπορεί να χτυπήσουν ξανά τις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Καθώς οι καταιγίδες μετακινούνται προς τα ανατολικά, ενδέχεται να φέρουν υγρές και θυελλώδεις συνθήκες στη βορειοδυτική Ευρώπη αργότερα μέσα στον μήνα.

Αυτό δεν θα βοηθήσει πάρα πολύ στην Ιταλία, καθώς ανήκει σε ένα τμήμα της Ευρώπης όπου προβλέπεται ζέστη και ξηρασία. Οι θερμότερες θερμοκρασίες αυτού του μήνα είναι πιθανό να καταγραφούν στη νότια Πολωνία, την Ουκρανία και τις βόρειες βαλκανικές χώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι Βρετανοί, που είδαν μόνο σύντομα κύματα καύσωνα και περιόδους ηλιοφάνειας αυτό το καλοκαίρι, έχουν ακόμα κάποιο χρόνο να απολαύσουν την ύπαιθρο, ειδικά κατά το πρώτο μισό του μήνα. Ορισμένες ημέρες είναι πιθανό ο υδράργυρος να φτάσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου, πολύ πάνω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Ωστόσο, είναι πιθανά και ψυχρά ρεύματα κατά μήκος της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα