Ευρωαγορές: Ελαφρά άνοδος με το βλέμμα στη Fed

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών ότι η αμερικανική Federal Reserve θα διατηρήσει μετριοπαθή στάση στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας που ξεκινά αύριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,10% στις 381,50 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37%, ο γερμανικός DAX με οριακή άνοδο 0,05%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,03%, ενώ στην περιφέρεια,

ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,51% και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 0,36%.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τη συνεδρίασή της με θέμα τα επιτόκια αύριο Τρίτη και θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.
Η Fed αναμένεται να χαμηλώσει τις προβλέψεις της για τα επιτόκια, «δείχνοντας» προς μικρή ή και μηδενική σύσφιξη εντός του 2019.

Στην Ασία, ο ευρύτερος MSCI σημείωσε άνοδο 0,6%.

Πίσω στην Ευρώπη, οι αγορές εστιάζουν στις τελευταίες εξελίξεις στο Brexit.

Η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, προσπαθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία της αναφορικά με το Brexit, με μόλις τρεις ημέρες να απομένουν προκειμένου να κερδίσει την έγκριση των Βρετανών βουλευτών, ενόψει της συνάντησης κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, το βλέμμα των επενδυτών θα στραφεί σήμερα στις μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank, μετά την επιβεβαίωση από πλευράς των δυο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας ότι είχαν συνομιλίες για τη μεταξύ τους συγχώνευση το Σαββατοκύριακο.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδος η μετοχή της Deutsche Bank κέρδιζε 3,8% στα 8,112 ευρώ, ενώ της Commerzbank κέρδιζε 5,55% στα 7,541 ευρώ ανά μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα