Έβδομο ανοδικό σερί για Dow και S&P 500, τον Οκτώβριο

Ήπια άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές την Τρίτη και έβδομο ανοδικό σερί για Dow και S&P 500 τον Οκτώβριο.

S&P 500 και Dow σημείωσαν τον Οκτώβριο αντίστοιχα άνοδο 2,2% and 4,3 %. Οι δυο δείκτες κατέγραψαν σε μηνιαία βάση έβδομο ανοδικό σερί.

Περισσότερα από τα μισά κέρδη του S&P 500 προέρχονται από πέντε μετοχές κατά τον Standard & Poor's: Facebook, Amazon,

Apple, Google-parent Alphabet και Microsoft.

Οι συγκεκριμένες μετοχές βοήθησαν και στην άνοδο του Nasdaq κατά 3,6 % τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά σήμερα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,12%, στις 23.377 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 2.575 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,43% στις 6.727 μονάδες.

Στο ταμπλό ξεχώρισαν η μετοχή της Mondelez η οποία κατέγραψε ράλι 5,42%, χάρη στα βελτιωμένα μεγέθη της στη Βόρεια Αμερική και τις αναδυόμενες οικονομίες και η μετοχή της Kellogg, η οποία κατέγραψε άνοδο 6,22%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα, η Under Armour κατέγραψε διψήφια πτώση, 23,71%.

«Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι ισχυρά αλλά όχι εντυπωσιακά» υποστηρίζει η Κέιτ Γουέιρν, αναλύτρια επενδύσεων στην Edward Jones.

Η επενδυτική προσοχή παρέμεινε και σήμερα στραμμένη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη.

Επίσης την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή του για τη θέση του επόμενου προέδρου της Fed.

Keywords
Τυχαία Θέματα