Εστίαση: Τα 3 σήματα που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις από 16 Ιουλίου – Ποια τα πρόστιμα (vid)

Αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν από τις 16 Ιουλίου και μέχρι τις 31 Αυγούστου στην εστίαση, καθώς θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων, όπως «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό», έτσι ώστε να είναι εύκολη η επιλογή τους από τους καταναλωτές.

Επίσης, με την εφαρμογή Covid Free GR θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά των πελατών. Ειδικότερα, η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα

προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

Συγκεκριμένα τα τρία σήματα είναι τα εξής:

Χώρος covid free

Τα εν λόγω καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με το 85% της χωρητικότητάς τους. Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι, θα τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων ενώ θα υπάρχουν και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Μεικτοί Χώροι

Στις επιχειρήσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ στη διαμόρφωση του χώρου, η σήμανση θα προβλέπει ξεχωριστά τμήματα της επιχείρησης που θα μπορούν να κάθονται οι πελάτες, που θα έχουν εμβολιαστεί ή θα έχουν νοσήσει ή να έχουν κάνει τα προβλεπόμενα τεστ.

Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό

Με αυτό το σήμα θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται πως από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ευνοεί τους επαγγελματικούς χώρους που έχουν είναι covid free και επιβραβεύει όσες έχουν εμβολιασμένους εργαζόμενους. Η παρότρυνση στον εμβολιασμό θα λειτουργεί ως κίνητρο για τον ίδιο τον εργοδότη, καθώς η επιχείρησή του θα μπορεί αφενός να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών και αφετέρου να προσφέρει την σιγουριά που αναζητούν οι πελάτες ότι πρόκειται για έναν ασφαλή χώρο.

Κυρώσεις για καταστήματα – επιχειρήσειςΠρώτη παράβαση: Για καταστήματα κάτω των 200τμ 2.000 ευρώ πρόστιμο και 7 ημέρες αναστολή από την επομένηΆνω των 200τμ. 5.000 ευρώ και αναστολή 7 μέρεςΥποτροπή: Για όλους ανεξαρτήτου εμβαδού 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15 μέρες αναστολή λειτουργίαςΓια τρίτη παράβαση 60 μέρες αναστολή άδειας λειτουργίας

Διαβάστε ακόμη:

Κλιματική αλλαγή: Οι ιστορικές προτάσεις της Κομισιόν που αλλάζουν τα πάντα σε οικονομία και περιβάλλον

Αλ. Γκερέκος: Άλλαξε χέρια ένα από τα «φιλέτα» της πλατείας Λιστόν στην Κέρκυρα

ΕΕ για Ναυτιλία: Υπεύθυνοι και οι χρονοναυλωτές για την καταβολή του φόρου καυσίμων
Keywords
Τυχαία Θέματα