Ερντογάν: Θα αυξηθεί ο στρατός μας στην Κύπρο - Θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε στο νησί

Νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε ότι θα αυξηθεί ο στρατός στην Κύπρο.

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από

τα δικά μας εδάφη, όπως και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως η Ελλάδα δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Όμως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν έχουμε όμως ανάγκη θα ιδρύσουμε στρατιωτική βάση εκεί. Είναι σημαντική η στρατιωτική μας ύπαρξη εκεί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος, απείλησε ότι θα αυξηθεί ο στρατός στην Κύπρο, «μα λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως, δεν θα το μειώσουμε τον αριθμό των δυνάμεων μας. Θα τον αυξήσουμε δεν θα τον μειώσουμε».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε «δεν ακούν λόγια. Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε το ναι εκείνοι όχι. Έβαλαν αυτούς στην ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα