Ερντογάν: Οι Τούρκοι της Γερμανίας να μην ψηφίσουν τους εχθρούς μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους συμπατριώτες του που ζουν στη Γερμανία να μην ψηφίσουν πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν κατηγορήσει, έστω και λεκτικά, την Τουρκία. Πρόκειται για μία παρέμβαση η οποία θα κλιμακώσει περισσότερο την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.

Οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες είναι «όλοι εχθροί της Τουρκίας», υποστήριξε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη, απευθυνόμενος στο ένα εκατ. ψηφοφόρους

τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία. «Νομίζω ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι θα πρέπει να δώσουν ένα αναγκαίο μάθημα με την ψήφο τους στα πολιτικά κόμματα που ήταν επιθετικά και ασεβή έναντι της Τουρκίας», προσέθεσε.

Η δήλωση καταφθάνει μερικές ημέρες μετά από από την κριτική που άσκησε η Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία για τις φυλακίσεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών, προσθέτοντας ότι οι διμερείς σχέσεις θα επηρεαστούν από αυτές τις κινήσεις. Παράλληλα η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι η τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ε.Ε. δεν μπορεί να προχωρήσει όσο η ένταση παραμένει.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί φέτος μετά τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου (γερμανικής και τουρκικής καταγωγής) τον Φεβρουάριο αλλά και μετά την απαγόρευση από τη γερμανική κυβέρνηση σε Τούρκους υπουργούς να πραγματοποιήσουν εκστρατεία υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα