Έρχονται δόσεις για ρύθμιση χρεών με βάση καταθέσεις και εισοδήματα

Τη σύνδεση των καταθέσεων με τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο προβλέπει το σχέδιο των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου οι δανειστές θέτουν ως όρο να υπάρχει περιουσιακό κριτήριο ακόμα και για «μικροποσά» της τάξης των 3.000 ευρώ.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι τυχόν περιουσιακά κριτήρια που όπως φαίνεται θα έχουν οι ρυθμίσεις ακόμα και για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ θα έχουν οριζόντια εφαρμογή και θα εξατομικεύονται

ανάλογα με το τι διαθέτει ο καθένας μετά την υποβολή της αίτησης.

Δεδομένο θα πρέπει, πάντως, να θεωρείται ότι όσοι οφείλουν έως 20.000 ευρώ είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είτε στο Δημόσιο δεν θα επιλέγουν μόνοι τους τις δόσεις τους αλλά αυτό θα προκύπτει από το ύψος του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των δόσεων ο οποίος θα συναρτάται αφενός με το ύψος τους και αφετέρου με τις καταθέσεις που έχουν ή δεν έχουν οι οφειλέτες στις τράπεζες.

Η αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να υπάρχουν μεν περιουσιακά κριτήρια ακόμα και για οφειλές κάτω των 3.000 ευρώ αλλά να έχουν σαφή στόχο τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα