Επίδομα 400 ευρώ: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης των δικαιούχων.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β΄ 1487/13.4.2021) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη

και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22 της 4ης Φεβρουαρίου 2021 (Β’ 450/2021), με τίτλο «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων».

Διευκρινίζεται ότι, με βάση τα νέα κριτήρια της εκδοθείσας απόφασης, θα επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις που είχαν απορριφθεί κατά τον πρώτο κύκλο υποβολής αιτήσεων, καθώς και όσες υποβληθούν, μέχρι τις 19 Απριλίου 2021, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ως τροποποιητικές ή νέες αιτήσεις.

Τι προβλέπεται για όσους έχουν κάνει αίτηση

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όσοι καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζεται να το πράξουν εκ νέου.

Διαβάστε ακόμη:

Self test: Υποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές, κομμωτήρια (vid)

Βαράγκης: Η D-Day για τη διάσωση… «δια χειρός Κυριάκου»

Επιστρεπτέα 7: Οι «κόφτες» που αφήνουν έξω δικαιούχους

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίδομα 400, Παρατείνεται, ΚΥΑ,epidoma 400, parateinetai, kya