Επεισόδια «τίναξαν στον αέρα» τη ΓΣ της ΕΥΔΑΠ

Με έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ της διοίκησης, της ομοσπονδίας εργαζομένων και των σωματείων της ΕΥΔΑΠ, έληξε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που οδήγησε στην αναβολή της.

Η γ.σ. συγκλήθηκε με κύριο θέμα την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 40 εκατ. ευρώ από υπόλοιπα κερδών προηγούμενων χρήσεων, απόφαση της διοίκησης με την οποία αντιδρούν έντονα οι συνδικαλιστές της εταιρείας ύδρευσης.

Όπως σημειώνουν, πέρσι, η εταιρεία

διένειμε τα 75% των κερδών της στους μετόχους και αν δοθεί και η νέα επιστροφή κεφαλαίου, τότε εμποδίζεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και των υποδομών της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία και η ομοσπονδία εργαζομένων ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, προσπάθησαν να εμποδίσουν την γ.σ που διεξαγόταν στο αμφιθέατρο της ΕΥΔΑΠ. Στην συνέχεια μέλη της διοίκησης μαζί με τους εκπροσώπους του δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ επιχείρησαν λαθραία, να συγκαλέσουν την συνέλευση στον δεύτερο όροφο των γραφείων της εταιρείας. Όταν όμως οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, «μπούκαραν» στο γραφείο και μπλόκαραν τις διαδικασίες με έντονους διαξιφισμούς. Κατά πληροφορίες η γ.σ θα επαναληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα