Εντός του 2018 η πολυαναμενόμενη «σούπερ – IPO» της Saudi Aramco

Ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco, Αμίν Νασέρ, ανακοίνωσε ότι η Αρχική Δημόσια Προσφορά της εταιρείας παραμένει στις ράγες για το β' εξάμηνο του 2018 ότι η Αρχική Δημόσια Προσφορά της εταιρείας παραμένει στις ράγες για το β' εξάμηνο του 2018, μετά τις αναφορές ότι μπορεί να καθυστερήσει για το 2019 ή ότι μπορεί να μπει στο ράφι προς όφελος άλλων σχεδίων, όπως η ιδιωτική πώληση

μετοχών σε κρατικά ταμεία πλούτου.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNBC, o Νασέρ εξέθεσε και μια σειρά από ανησυχίες που εκφράζονται για τη συμμετοχή στην IPO του κολοσσού.

«Πάντοτε λέγαμε ότι η ΙΡΟ θα γίνει εντός του 2018 και, για να είμαι πιο ειλικρινής, στο β' μισό του 2018. Ωστόσο, νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά έχουμε κι εμείς συγκεκριμένους κανόνες σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ΙΡΟ και όλα αυτά», είπε ο Νασέρ για να συμπληρώσει ότι ο τόπος εισαγωγής της μετοχής θα ανακοινωθεί εν καιρώ».

Πάντως, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, η Saudi Aramco σχεδιάζει να εισαγάγει τις μετοχές της στην εγχώρια χρηματαγορά και σε μια ή περισσότερες ξένες. Ωστόσο, δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το ποια θα είναι η υπεράκτια χρηματαγορά, εγείροντας διάφορες φήμες για τα σχέδια του βασιλείου.

Σύμφωνα με παλιότερες πληροφορίες των Financial Times η Κίνα φαινόταν ως πρωταγωνιστής στο πιθανό σχέδιο να καθυστερήσει η IPO και να πωληθούν μετοχές σε κρατικά ταμεία πλούτου, ωστόσο, ερωτηθείς ευθέως, ο Νάσερ το αρνήθηκε κατηγορηματικά. «Η Saudi Aramco δεν είναι σε συνομιλίες με Κινέζους ή με άλλους», είπε.

Η ΙΡΟ για το σχεδόν 5% των μετοχών της Saudi Aramco αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Στελέχη της εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε αποτίμηση της εταιρείας στα 2 τρισ. δολ. Ενώ άλλοι περιορίζουν αυτό το αστρονομικό ποσό στο 1-1,5 τρισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα