Ενταση πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

Αντίδραση της αντιπολίτευσης στην απόπειρα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης να περάσει ως τροπολογία μίνι... νομοσχέδιο

Μίνι νομοσχέδιο με την μορφή τροπολογίας στο παρα πέντε της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ επιχείρησε να περάσει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Αρχικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης

εξήγησε ότι αποτελεί «ντροπή για την κοινοβουλευτική διαδικασία να κατατίθεται τροπολογία που δεν έχει συζητηθεί. Δεν γνωρίζουν ούτε οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας το περιεχόμενό της. Κατατέθηκε πριν από λίγα λεπτά και εμείς καλούμαστε να την ψηφίσουμε. Την καταψηφίζουμε όχι για το περιεχόμενό της που δεν το γνωρίζουμε αλλά και τον τρόπο που κατατέθηκε».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε από τον υπουργό την απόσυρση της τροπολογίας ξεκαθαρίζοντας ότι «Αν δεν το κάνετε τότε θα επαναπροσδιορίσουμε την συνολική μας στάση στο πολυνομοσχέδιο. Τα παιχνίδια κατάθεσης τροπολογιών την ώρα που έχουν ολοκληρώσει την τοποθέτησή τους όλοι οι ομιλητές δεν γίνονται δεκτά»

Ο κ. Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι είπε ότι η τροπολογία 30 σελίδων στο τέλος της συνεδρίασης αποτελεί «ξαφνικό θάνατο της συναίνεσης που χτίζαμε το προηγούμενο διάστημα».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης είπε ότι αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης, υποστήριξε όμως ότι συντρέχουν σημαντικοί λόγοι για την ψήφιση των διατάξεων καθώς συνδέονται «με την σύμβαση που θέλουμε να υπογράψουμε τις επόμενες ημέρες για το ταμείο στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ανταπαντώντας ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον υπουργό να μην προσβάλει την εθνική αντιπροσωπεία: «Είναι δυνατόν για τόσο σοβαρά θέματα να ενεργοποιείστε στο παραπέντε. Ποιος μας λέει ότι μέσα στις διατάξεις δεν κρύβετε κάτι που θα μας κάνει να μην μπορούμε να εμφανιστούμε στον κόσμο. Πάρτε τη πίσω και επανακαταθέστε την αύριο».

Τελικά ο κ. Χαρίτσης απέσυρε την ρύθμιση με την συμφωνία να γίνει αύριο δεκτή κατά την συζήτηση νομοσχεδίου άλλου υπουργείου.

Μετά από το μίνι επεισόδιο, ξεκίνησε η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου το οποίο έλαβε τελικά την έγκριση καθώς θετικά ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ και ΧΑ.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα