Ένταλμα σύλληψης για τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Ο Paul Manafort, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, και ο πρώην συνεταίρος του Rick Gates καλούνται να παραδοθούν στο FBI, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των New York Times που επικαλούνται πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Οι κατηγορίες κατά του Manafort

και του συνεργάτη του Rick Gates δείχνουν ότι η έρευνα του ειδικού συμβούλου Robert Mueller εντείνεται και θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τον Λευκό Οίκο. Ενώ οι κατηγορίες δεν είναι σαφείς, οι ερευνητές είναι πιθανό να πιέσουν τους δυο εμπλεκομένους να συνεργαστούν με τους εισαγγελείς ώστε να επιτύχουν την επιείκεια των Αρχών και να αποκαλύψουν όλα όσα γνωρίζουν για την εκστρατεία του Trump.

Ο Πρόεδρος Trump απέρριψε επανειλημμένα την έρευνα ως πολιτικό "κυνήγι μαγισσών". Ο Λευκός Οίκος φάνηκε να δονείται το Σαββατοκύριακο από τις αναμενόμενες κατηγορίες, ενώ την Κυριακή οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump δεν ήταν σίγουροι ποιος θα συλληφθεί, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τουιτάρει την άποψη ότι οι έρευνες πρέπει να επικεντρωθούν στη Χίλαρι Κλίντον και στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Την Δευτέρα, οι εισαγγελείς είπαν στους Manafort και Gates να παραδοθούν, ανέφεραν οι New York Times. Η απαίτηση του Mueller εξέπληξε τους δυο άνδρες, με τους συμμάχους τους να είναι σίγουροι κατά το Σαββατοκύριακο ότι ήταν ασφαλείς για τώρα.

Ο Manafort, φορώντας κοστούμι και γραβάτα, πέρασε από ένα πλήθος φωτογράφων και cameramen σε ένα μαύρο SUV καθώς εγκατέλειψε την Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια γύρω στις 8 το πρωί, σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο Twitter. Ο Gates ζει στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Ο Manafort, 68 ετών, έχει εξεταστεί από τον Mueller για μήνες πριν εργαστεί στην εκστρατεία Trump. Ένας κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στρατηγός, ο οποίος επίσης εργάστηκε εκτενώς για τους ξένους πολιτικούς, άφησε την προεκλογική εκστρατεία μετά από λίγους μόνο μήνες το 2016, όταν έφτασαν πληροφορίες σχετικά με την προηγούμενη δουλειά του στην Ουκρανία για ένα φιλορωσικό κόμμα, που οδήγησε σε έλεγχο των παλαιότερων επιχειρηματικών του συναλλαγών.

Ο Γκέιτς συνεργάστηκε με την εκστρατεία Manafort on Trump και τις πολιτικές εκστρατείες στην Ουκρανία. Μετά τη λήξη της εκστρατείας, ο Manafort παρέμεινε και αργότερα εντάχθηκε στην εναρκτήρια επιτροπή του προέδρου-εκλέγειν. Εργάστηκε σε αυτή την προσπάθεια με τον Thomas Barrack, έναν πλούσιο επενδυτή στο Λος Άντζελες και τον εμπιστευτικό του Trump, και οι δύο επισκέφθηκαν συχνά το Λευκό Οίκο μαζί.

Δείτε όλο το δικόγραφο της παραπομπής των δυο συνεργατών του Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα