Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Η EXAE δεν έπραξε τα δέοντα στην περίπτωση της Folli Follie

Η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου δεν επέδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά στην περίπτωση της Folli Follie ούτε χρησιμοποίησε όλα τα νομικά όπλα που έχει στη διάθεσή της, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών για τη συνάντησή της με εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΧΑΕ την περασμένη Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, την Πέμπτη

14/06/18, το προεδρείο της Ένωσης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια) στα γραφεία του Χρηματιστηρίου, με αντικείμενο την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Παρά την άποψη της ΕΧΑΕ ότι οι ενέργειές της για το ζήτημα ήταν οι ενδεδειγμένες, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών επέμεινε στην θέση ότι η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου δεν επέδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά στην περίπτωση της Folli Follie ούτε χρησιμοποίησε όλα τα νομικά όπλα που της παρέχει η υφιστάμενη νομοθεσία σχετικά με την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε σχετική αίτημα της Ένωσης για τη χορήγηση των ενημερωτικών δελτίων των 2 ομολογιακών δάνειων της FF ,το Χρηματιστήριο δήλωσε ότι δεν μπορεί να τα χορηγήσει.

Η ΕΧΑΕ από την πλευρά της, τόνισε την ανάγκη συνεχούς ενδυνάμωσης του θεσμού της εταιρικής διακυβέρνησης και της ενίσχυσης του ρόλου των ανεξαρτήτων μελών στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της προς την κατεύθυνση αυτή, στις οποίες η Ένωση υποσχέθηκε να σταθεί με ενθουσιασμό αρωγός.

Τέλος και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε η ανάγκη για ειλικρινή συνεργασία με σκοπό την διαφύλαξη της ανοδικής πορείας της ελληνικής χρηματαγοράς και της ελληνικής οικονομίας και η συνεχής προσπάθεια για την κατάδειξη και απομόνωση των όποιων τυχόν έτερων περιπτώσεων εισηγμένων εταιρειών όπου οι δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις δεν απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα