Εν μέσω ύφεσης, χωρίς σημάδια ανάκαμψης, η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο

Οι τίτλοι συνεχίζουν να εμφανίζονται σχεδόν πανομοιότυποι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αγορά ακινήτων του Λονδίνου είτε πέφτει με ρυθμό που είναι ο μεγαλύτερος από το 2009 είτε αυξάνεται αλλά με βραδύτερο ρυθμό από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, σε κάθε περίπτωση όμως δείχνει περισσότερες ενδείξεις ότι βρίσκεται σε ύφεση.

Ωστόσο, όπως κι αν δει κανείς το πράγμα, το αποτέλεσμα είναι μια διαρκής ιστορία της στασιμότητας. Η ανάλυση από το Bloomberg αυτού του μήνα για τη βρετανική ζήτηση ακίνητης περιουσίας υποστηρίζει αυτή

την εκτίμηση. Το μοντέλο μας δείχνει ότι μόνο ένας δήμος στο Λονδίνο καταγράφει τώρα ετήσια αύξηση της τιμής πάνω από 10%. (Έχουμε αποκλείσει το Kensington και Chelsea επειδή εκεί το ακίνητο είναι ακριβό και οι τιμές πωλήσεων είναι ασταθείς.)

Συνολικά, οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι οι τιμές του Λονδίνου αυξήθηκαν κατά 2,7% το έτος που λήγει τον Ιανουάριο του 2018. Ενώ ορισμένοι αναλυτές βλέπουν ήδη την βρετανική πρωτεύουσα ως περιοχή ύφεσης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο αυτά τα τελευταία συμφωνούν με τα πρόσφατα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής. Όλες οι αναλύσεις συμφωνούν σε ένα πράγμα, όμως: Οι τιμές είναι υπό πίεση, και δεν υπάρχει κανένα σημάδι μιας επικείμενης ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα