Ελεύθεροι όσοι κατηγορούνται για προσβολή κατά του Ερντογάν


«Νερό στο κρασί του» αποφάσισε να βάλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι όσοι βρίσκονται στην φυλακή με την κατηγορία της προσβολής στο πρόσωπό του.

Ο Χουσεΐν Αϊντίν, δικηγόρος του «σουλτάνου» μίλησε στην εφημερίδα Hurriyet και δήλωσε ότι περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις 27 Ιουλίου, όταν ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσύρει τις κατηγορίες για προσβολή εναντίον του.

Από τον Αύγουστο

του 2014, όταν ο Ερντογάν μεταπήδησε από τον πρωθυπουργικό θώκο στην προεδρία της γειτονικής χώρας, χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, κατηγορήθηκαν για προσβολή του Τούρκου προέδρου, είτε από τους δικηγόρους του, είτε από εισαγγελείς.

«Για μας ορόσημο είναι η 29η Ιουλίου, έχουμε λάβει τα μέτρα μας για τις περιπτώσεις που έλαβαν χώρα πριν τις 29 Ιουλίου. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κανείς αυτή την στιγμή στην φυλακή για προσβολή εναντίον του Τούρκου προέδρου», δήλωσε ο Αϊντίν στην Hurriyet.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ερντογάν υπάρχουν περίπου 4.000 περιπτώσεις για προσβολή στο πρόσωπο του «σουλτάνου» της γειτονικής χώρας και έχει ήδη δοθεί η εντολή να αποσυρθούν οι σχετικές κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι όσοι εκτίουν ποινή φυλάκισης γι' αυτό τον λόγο.

Επίσης, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Ερντογάν αποφάσισε να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αλληλεγγύη που επέδειξαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Έτσι, με απόφαση του Ερντογάν αποσύρθηκαν 16 κατηγορίες εναντίον του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και μία κατηγορία εναντίον του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα