Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωαγορές - Ξεθωριάζει το ράλι της στερλίνας

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ενδείξεων για εξομάλυνση των εντάσεων στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,26% στις 350,91 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.
Στη Βρετανία ο FTSE 100 με άνοδο 0,35%, ο γερμανικός DAX στο +0,46%, o γαλλικός CAC40 +0,47%, o ιταλικός FTSE MIB +0,35%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κερδίζει 1,20%

Οι αγορές εστιάζουν στις εμπορικές εξελίξεις, μετά από σειρά

θετικών ανακοινώσεων από Ουάσινγκτον και Πεκίνο που αύξησαν τις προσδοκίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ τους.

Την Τετάρτη το Reuters μετέδωσε ότι κινεζικές κρατικές εταρείες είχαν αγοράσει πάνω από 1,5 εκατ. τόνους σόγια από τις ΗΠΑ. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη αγορά αμερικανικής σόγιας εδώ και πάνω από έξι μήνες και το πιο έκδηλο σημάδι ότι η Κίνα κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου στις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις αρχές του μήνα.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα υποχώρησε μετά το ράλι 20 μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την «επιβίωση» της Τερέζα Μέι από την εσωκομματική πρόταση μομφής εναντίον της.

Λίγο πριν το άνοιγμα, το βρετανικό νόμισμα σημείωνε πτώση 0,1% και διαπραγματευόταν στο 1,2626 έναντι του δολαρίου. Ωστόσο, αργότερα ανέκαμψε με άνοδο 0,40% στο 1,2682 δολ.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε σειρά ανακοινώσεων για τα επιτόκια. Ελβετία και Νορβηγία αναμένεται να ανακοινώσουν αν θα υπάρξουν αλλαγές στα βασικά τους επιτόκια, πριν τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη. Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα