Έκρηξη ανταγωνισμού στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Ινδονησίας

Η PT Tokopedia, η μεγαλύτερη onlime αγορά της Ινδονησίας, έχει γίνει η πιο πολύτιμη startup της χώρας μετά την συγκέντρωση ποσού ύψους 1 δισ. δολαρίων από τους υπάρχοντες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της SoftBank, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Η αξία του παρόχου ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμάται σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, ζητώντας να μην προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες της ταυτότητάς τους, επειδή οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Αυτό θα έπληττε τις εκτιμήσεις για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ινδονησία,

σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία CB Insights. Αν και δεν ήταν σαφές εάν η υποστήριξη προέρχεται από την SoftBank Group Corp. ή το Vision Fund της, η εταιρεία με έδρα το Τόκυο μετέφερε προηγούμενες συμμετοχές στην Tokopedia στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Ο William Tanuwijaya, ο 37χρονος γιος ενός βιομηχανικού εργάτη, ίδρυσε την εταιρεία και έχει κεφαλαιοποιήσει την ταχεία υιοθέτηση των smartphones της χώρας και την αύξηση της άνεσης στις ηλεκτρονικές αγορές. Η οικονομία του διαδικτύου στην Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη στη Νοτιοανατολική Ασία, με το ηλεκτρονικό εμπόριο να προβλέπεται να φτάσει σε αξία τα 53 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Google και της Temasek Holdings Pte.

Πιθανή εξαφορά της Tokopedia, η οποία ιδρύθηκε το 2009, θα παρουσιάσει πιο τρομερό ανταγωνισμό για τους αντιπάλους της. Η Alibaba Group Holding της Κίνας επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ η PT Bukalapak.com έχει υπογράψει συνεργασίες με εκατοντάδες χιλιάδες καταστήματα της γειτονιάς και η Sea of Singapore της Σιγκαπούρης επενδύει σε μεγάλο βαθμό για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

"Η Tokopedia έχει αναδειχθεί ως μια σημαντική δύναμη τα τελευταία χρόνια", δήλωσε ο Usman Akhtar, συνεργάτης της Bain & Co. με έδρα την Τζακάρτα. "Έχει κάνει αναμφισβήτητες προόδους σε κλίμακα και το γεγονός ότι παίρνει νέα και μεγάλη χρηματοδότηση υποδηλώνει ότι μερικοί σημαντικοί επενδυτές την βλέπουν ως έναν από τους πιθανούς ηγέτες στην μελλοντική ενοποιημένη αγορά".

Keywords
Τυχαία Θέματα