Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης στα Ανώγεια από το ΙΝΣΕΤΕ

Ένα μοναδικό, διαδραστικό, τετραήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης διοργανώνεται από το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ) στην Κρήτη, με εισηγητή το γνωστό σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και αναμένεται να εξελιχθεί σε μία εξαιρετική εμπειρία για όλους, καθώς εκτός από μαθήματα γαστρονομίας θα περιλαμβάνει και δραστηριότητες, όπως μάζεμα μυρωδικών, χορταρικών και κοχλιών, άρμεγμα σε μιτάτο, τυροκόμιση, ζύμωμα ψωμιού κ.ά.

Το

πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης θα διεξαχθεί από 12 - 15 Φεβρουαρίου 2019 στα Ανώγεια, στο αναμφισβήτητα πιο ξακουστό, παραδοσιακό, αλλά και τουριστικό χωριό του Ρεθύμνου. Θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο "DELINA Mountain Resort" και ξεχωρίζει χάρη στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, δεδομένου ότι δεν πρόκειται απλά για ένα «hands on practice» πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκειά του, δηλαδή, οι συμμετέχοντες θα μαγειρέψουν μαζί με τον chef-εισηγητή, αλλά επιπλέον θα πρέπει να διαχειριστούν πρώτες ύλες που θα επιλεγούν βάσει της λογικής «από τη φάρμα στο τραπέζι». Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργήσουν συνταγές με σύγχρονες πινελιές και ντόπια υλικά από την ορεινή Κρήτη, που οι ίδιοι θα συλλέξουν υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη.

Τη διοργάνωση του προγράμματος, που αναμένεται να συμβάλει και στην ανάδειξη των Ανωγείων ως ενός από τους πλέον αξιόλογους γαστρονομικούς προορισμούς, έχει αναλάβει το ΙΝΣΕΤΕ (το οποίο καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής) και το συντονισμό η Gastronomy Essentials.

Keywords
Τυχαία Θέματα