«Έκαψαν» τα χέρια τους οι σορτάκηδες στις ελληνικές τράπεζες

«Έκαψαν» τα χέρια τους οι σορτάκηδες στις ελληνικές τράπεζες καθώς οι εβδομαδιαίες αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών κυμαίνονται απο 9,4 % (Πειραιώς) έως 18,10% (Εθνική).

funds που σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκαν με εκποσώπους των ελληνικών τραπεζών στο Λονδίνο, τώρα αναγκαστικά είναι αγοραστές

των μετοχών, προκειμένου να μην εγγράψουν άλλες ζημιές. Βεβαίως μπροστά στα κέρδη που έχουν πραγματοποιήσει απο το περασμένο καλοκαίρι, οι τωρινές ζημιές είναι ελάχιστες.

Αναλυτικά οι short θέσεις έχουν ως εξής:

Το εγγλέζικο Marshall Wace που έχει σορτάρει την Εθνική στις 8 Δεκεμβρίου σε ποσοστό 0,77% τώρα βλέπει την μετοχή να σημειώνει άνοδο 18,02% και να βρίσκεται ένα βήμα απο την τιμή της αύξησης. Ζημίες γράφει πάλι το Marshall και στην Alpha bank καθώς η μετοχή έχει ανέβει 11,47% την τελευταία εβδομάδα ακριβώς όταν αυτοί άνοιγαν short θέσεις σε ποσοστό 0,51%. Ζημίες καταγράφει και το Oceanwood Capital στην Εθνική με short 0,61%, το Marshall στην Πειραιώς με ποσοστό 0,71%. Zημιές καταγράφει και το Lansdowne Partners καθώς έχει σορτάρει κατά 1,35% την Πειραιώς και 0,62% την Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα