Έφυγε από τη ζωή ο Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street Μηνάς Πολυχρονάκης

Ο θρυλικός τσαγκάρης των Δίδυμων Πύργων του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης και μετέπειτα της Γουόλ Στριτ Μηνάς Πολυχρονάκης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών.

Ο εκλιπών ήταν μια από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες των Κρητών της Νέας Υόρκης καθώς υπήρξε ένας από τους επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Αν και το κατάστημά του «Minas Shoe Repair» καταστράφηκε την αποφράδα εκείνη

ημέρα, εν τούτοις ο Μηνάς Πολυχρονάκης κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξει με πολλές θυσίες το ομώνυμο υποδηματοποιείο μερικά τετράγωνα πιο κάτω, πλησίον της Γουόλ Στρίτ.

Ο εκλιπών όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ» γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1941 και σε ηλικία δώδεκα ετών έμαθε το επάγγελμα του υποδηματοποιού. Το 1969 έμαθε πως οι ΗΠΑ αναζητούσαν τεχνίτες μεταξύ των οποίων και τσαγκάρηδες κατάφερε να αποκτήσει βίζα και ήρθε στη Νέα Υόρκη με ελάχιστα δολάρια στην τσέπη του και με την πεποίθηση ότι ο Θεός θα τον αξίωνε να ζήσει το αμερικανικό όνειρο.

Αρχικά εργάστηκε σε εστιατόριο πλένοντας πιάτα και κάνοντας διάφορες δουλείες. Με τις οικονομίες του εξασφάλισε τα χρήματα που απαιτούνταν για να ανοίξει το δικό του υποδηματοποιείο.

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης έχει ασχοληθεί έντονα με τα κοινά και μάλιστα την προηγούμενη δεκαετία έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Μίνως».

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά του Νικόλαο, Μανώλη Ασημένια και Μηνά Τζούνιορ, τα αδέλφια στην Κρήτη Μιχάλη Πολυχρονάκη, Αντώνιο Πολυχρονάκη, Αλέκο Πολυχρονάκη και Λεωνίδα Πολυχρονάκη και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα