ΕΕΑ: Παρέδωσε δύο μισθωμένα οχήματα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την πάταξη του παραεμπορίου

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη σήμερα στην τελετή παράδοσης δύο μισθωμένων αυτοκινήτων – προσφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) στη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης

Σταμπουλίδης, η Υπηρεσιακή γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ευαγγελία Βασιλικού, ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ, κ. Χαράλαμπος Μελισσινός. ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), κ. Γιώργος Καββαθάς.

Μετά την τελετή ο Υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα!

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρό του, τον κύριο Χατζηθεοδοσίου, διότι σε εφαρμογή και τήρηση του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε συνυπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτού και τη ΔΙΜΕΑ, μας δωρίζουν σήμερα δύο αυτοκίνητα τα οποία θα συμπληρώσουν τις δυνάμεις που έχουμε για την πάταξη του παράνομου εμπορίου.

Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου και ιδρύσαμε τη ΔΙΜΕΑ. Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΔΙΜΕΑ, λίγο λιγότερο για την ακρίβεια καθώς ψηφίσαμε τον Νόμο πέρυσι τον Ιούνιο, όλοι καταλαβαίνουν και δια γυμνού οφθαλμού την τεράστια πρόοδο που έχει γίνει. Έχουμε αύξηση στους ελέγχους 1.000% και στα πρόστιμα 600%. Έχουμε πιάσει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα προϊόντα. Και ήδη η εικόνα στους δρόμους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτό που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια παντού στα πεζοδρόμια να πωλούνται παράνομα προϊόντα, σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Και αν κάπου συμβαίνει, παρεμβαίνει αμέσως η ΔΙΜΕΑ.

Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή της ΔΙΜΕΑ, τον κύριο Μελισσινό, και τον Γενικό Γραμματέα, τον κύριο Σταμπουλίδη, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτού, γιατί η αντίδρασή μας σε όλα αυτά είναι καίρια και αποτελεσματική. Κάναμε πράξη μία από τις βασικές μας προεκλογικές υποσχέσεις. 

Και σήμερα, λοιπόν, η βοήθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είναι σημαντική. Έτσι θα δουλέψουμε μαζί, κράτος και επιχειρηματικός κόσμος, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και με καλή διάθεση όλα θα τα επιλύσουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου τόνισε:

«Με χαρά παραδίδουμε σήμερα δύο αυτοκίνητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή γιατί θέλουμε για άλλη μία φορά να δείξουμε ότι τα Επιμελητήρια είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η προσπάθειά μας,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Υπουργό, κύριο Γεωργιάδη, είναι να χτυπήσουμε το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο που είναι η πιο σκληρή μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις.

Πρέπει να πω ότι η συνεργασία μας με το Υπουργείο Ανάπτυξης στα θέματα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντική. Και οφείλω να πω, παρά τις επιμέρους διαφωνίες που όπως είναι λογικό έχουμε, ότι η στήριξη από τον υπουργό είναι τεράστια Υπουργό και θέλω να τον ευχαριστήσω. Και οφείλω να πω, κύριε Υπουργέ, ότι μέσα από αυτές τις προσπάθειες μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να εκλείψει ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί τη χώρα και τις επιχειρήσεις τα τελευταία 30 χρόνια.

Τώρα, λοιπόν, που ξεκινάμε μια καινούργια ημέρα, που ανοίγουν οι επιχειρήσεις, θέλουμε για μία ακόμη φορά να πούμε ότι πρέπει η επιχειρηματικότητα να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί στο κέντρο της Αθήνας να υπάρχουν πάγκοι με λαθραία προϊόντα ή παραεμπόριο».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς ανέφερε:

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι στο πλευρό των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων της χώρας σε μία προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου και της παραοικονομίας γύρω από το εμπόριο. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου τηρώντας την υπόσχεσή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή δίνει σήμερα δύο αυτοκίνητα για τις ανάγκες της ΔΙΜΕΑ».

παντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε:

-Για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης;

«Στις 10 Μαΐου, όπως έχουμε πει, θα ξεκινήσει η πλατφόρμα.

Εχθές, ούτως ή άλλως, οι συνεργάτες μου είχαν στις Βρυξέλες συζήτηση με την Κομισιόν για το νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάσσεται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής να σας ανακοινώσω ότι το πρόγραμμά μας έχει λάβει τεράστιας αποδοχής από τις Βρυξέλλες και θα είμαστε από τις πρώτες χώρες, αν όχι η πρώτη χώρα, που θα λάβει την έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ, νωρίτερα από κάθε άλλη προηγούμενη περίοδο.

Αν σε αυτό συνυπολογίσετε ότι έχουμε πετύχει να ανεβούμε στην πρώτη θέση απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων του τρέχοντος ΕΣΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία μας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και τρέχουμε το νέο ΕΣΠΑ με ταχύτητα μεγαλύτερη κάθε άλλου κράτους, αυτό δείχνει πόσο καλή συνεργασία έχουμε και με τις Βρυξέλλες και πόσο αποτελεσματικοί είμαστε».

-Για τη μουσική στην εστίαση:

«Το πρώτο που μου έθεσε ο κύριος Πρόεδρος όταν συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί ήταν το θέμα της μουσικής. Ήταν το πρώτο αίτημα της ΓΣΕΒΒΕ και του κύριου Καββαθά στην κυβέρνηση.

Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Και εμένα μου αρέσει η μουσική όταν πηγαίνω να φάω. Θα κάνουμε μία εβδομάδα υπομονή. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο με την πανδημία. Υποχωρεί αλλά πολύ αργά. Ανοίγουμε σιγά – σιγά την οικονομία μας. Αυτό ενέχει κάποιους κινδύνους. Θα δώσουμε λίγες ημέρες περιθώριο να πέσει λίγο παρακάτω, να γίνουν και τα εμβόλια για να έχουμε όλοι μας ασφάλεια. Για μία εβδομάδα θα κάνουμε υπομονή». 

Από την πλευρά του ο κ. Καββαθάς, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, σχολίασε:

«Πραγματικά εχθές δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από τον κλάδο της εστίασης λόγω της απαγόρευσης της μουσικής. Θεωρώ ότι ο Υπουργός θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα για το άνοιγμα της εστίασης, να ξεπεράσουμε ακόμα και αυτή την εβδομάδα το πρόβλημα της μουσικής και να λειτουργήσουμε πειθαρχημένα και ουσιαστικά.

Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα. Εάν θέλουμε να ανοίξει η οικονομία, θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να δώσουμε όλοι. Εγώ θεωρώ ότι όλα τα εμβόλια μόνο καλό μπορούν να κάνουν. Προσωπικά έκανα AstraZeneca». 

Διαβάστε ακόμη:

Ο… Γολγοθάς προς την εξυγίανση και η «Ανάσταση» των ελληνικών τραπεζών

Ανοικτά από Δευτέρα όλα τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος

Jim Breyer: Από το Facebook, επενδύει στην Viva Wallet

Keywords
Τυχαία Θέματα