Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στο Λονδίνο

Δύο Έλληνες είναι μεταξύ των τραυματιών από το τρομοκρατικό χτύπημα της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι που απευθύνθηκε την Πέμπτη στους βουλευτές ενημέρωσε πως τραυματίες είναι 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Έλληνες, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και ολόκληρης της Ευρώπης έχουν επιστρατευτεί για την ταυτοποίηση του δράστη που αιματοκύλισε χτες το απόγευμα την καρδιά του Λονδίνου προκαλώντας

τον θάνατο τεσσάρων ατόμων - και του τρομοκράτη- και τον τραυματισμό 40, εκ των οποίων επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πως οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα είναι τέσσερις (σσ χθες είχε ανακοινωθεί επισήμως πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών ήταν πέντε). Θύματα του τρομοκράτη είναι ο 48χρονος Κιθ Πάλμερ, από την φρουρά του Κοινοβουλίου, ένας ακόμα άντρας ηλικίας περίπου πενήντα ετών και μια γυναίκα περίπου 40 ετών.

Όσον αφορά στην ταυτότητα του δράστη, δήλωσε πως είναι γνωστή αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε, ακόμα και την εθνικότητά του. Για την ακρίβεια, εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις πάντως, ο δράστης έδρασε ως «μοναχικός λύκος» και επηρεάστηκε από τη διεθνή ισλαμιστική τρομοκρατία.

Το σύγχρονο πρόσωπο της τρομοκρατίας

Αυτό που συνέβη χτες στο Λονδίνο προκαλώντας σοκ και δέος σε όλο τον κόσμο δείχνει το «σύγχρονο πρόσωπο» της τρομοκρατίας.

Ο τρομοκράτης δεν ήταν οπλισμένος με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα κι έσπειρε το θάνατο χωρίς να κάνει διακρίσεις. Δεν ήταν καμικάζι αυτοκτονίας όμως με τον τρόπο που κινήθηκε, έδειξε ότι ήθελε να πεθάνει, αφού πρώτα όμως σκότωνε τρία άτομα, ανάμεσά τους και τον φρουρό έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας.

Το ένα από τα μαχαίρια του δράστη



Το γεγονός ότι ο φρουρός που δέχτηκε τη μοιραία μαχαιριά δεν ήταν οπλισμένος, εξηγείται από τον βρετανικό Τύπο. Την ώρα που το τζιπ έπεσε πάνω στην περίφραξη του βρετανικού Κοινοβουλίου, ο φρουρός ήταν εκτός υπηρεσίας και επέστρεφε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο, μόνοι οι αστυνομικοί που είναι εν ώρα υπηρεσίας είναι οπλισμένοι, για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να αμυνθεί με κάποιο όπλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα