Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο διέγραψαν τα κέρδη όλης της χρονιάς

Δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας διέγραψαν τα κέρδη τους για όλο το έτος στο κλείσιμο της Παρασκευής. Η Apple και η μητρική εταιρία της Google, Alphabet, έχουν υποχωρήσει κατά λίγο λιγότερο από το ποσοστό όλης της χρονιάς μέχρι σήμερα.

Η ανατροπή ήρθε σε μια ημέρα όπου ολόκληρη η αγορά είδε μια απότομη πτώση μετά από μια μέτρια έκθεση της απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ο Dow έκλεισε με απώλειες 2,2% και ο δείκτης

Nasdaq Composite έκλεισε με απώλειες 3,1%.

Η Apple ήδη αγωνίζεται να κρατήσει τη θέση της ως η πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο. Για άλλη μια φορά, επισκιάστηκε από την Microsoft την Παρασκευή. Η Amazon επίσης προκάλεσε και τις δύο εταιρείες για την πρώτη θέση.

Η Apple έχει χάσει στην τιμή της μετοχής της εν μέσω εικασιών ότι η ναυαρχίδα της, το iPhone, κατευθύνεται προς επιβράδυνση της ανάπτυξής του. Αυτές τις εικασίες τροφοδότησε η ανακοίνωση της Apple στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2018, σύμφωνα με την οποία δεν θα αναφέρει πλέον τις πωλήσεις μονάδων για το iPhone. Λίγο μετά, αρκετοί βασικοί προμηθευτές του iPhone άρχισαν να μειώνουν τις προβλέψεις εσόδων τους.

Η Alphabet βρίσκεται επίσης υπό μικροσκόπιο τελευταία. Ο CEO της Google Sundar Pichai αναμένεται να καταθέσει σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας σε μια ακρόαση της Δικαστικής Επιτροπής που αναβλήθηκε για την Τρίτη. Εκεί, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με ενδεχόμενη προκατάληψη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και τα σχέδια της εταιρείας να επιστρέψει στην Κίνα με μια λογοκριμένη έκδοση της πλατφόρμας της. Η Google έχει επίσης δει μια πρόσφατη εξέγερση από τους υπαλλήλους που ήταν δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές της σεξουαλικής κακομεταχείρισης της εταιρείας και τη μεταχείριση των προσωρινών και συμβασιούχων εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα