Διόρθωση στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τα κέρδη

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές παρά το θετικό προβάδισμα από την Ασία, καθώς μπορεί η αβεβαιότητα να έχει μετριαστεί στην αγορά αλλά δεν έχει εκλείψει. Ιδιαίτερα αρνητικά λειτουργεί και η αποτυχία των θυγατρικών της Deutsche Bank και της Santander στα stress tests της Fed στις ΗΠΑ.

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,9% με όλους τους

κλάδους να υποχωρούν.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,5% στις 6.329 μονάδες, έχοντας ενισχυθεί 5,8% τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ανακάμπτοντας από την «βουτιά» 11% από την επομένη του δημοψηφίσματος. Ο DAX καταγράφει απώλειες 0,12% στις 9.600 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί 0,3% στις 4.183 μονάδες, ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,82% στις 8.040 μονάδες και ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,5% στις 15.718 μονάδες.

Η προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών να περιορίσουν τον αντίκτυπο από το Brexit περιόρισε τις απώλειες στις αγορές που έχασαν περίπου 4 τρισ. δολάρια από το δημοψήφισμα.

«Θα ήταν πρώιμο να πούμε ότι η ανάκαμψη του επενδυτικού ρίσκου έχει σταθερές βάσεις. Μετά το Brexit οι προσδοκίες για ένα περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων έως τον Σεπτέμβριο έχουν φέρει ηρεμία στις αγορές και ανεβάζουν τα ριψοκίνδυνα assets. Έτσι η επενδυτική όρεξη έχει επιστρέψει, αλλά είναι συγκρατημένη» σχολιάζει ο Rodrigo Catril, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην National Australia Bank Ltd.

Μεγάλες πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, σήμερα, μετά την αποτυχία των θυγατρικών της DB και της Santander στα αμερικανικά stress tests, καθώς οι αξιωματούχοι παραθέτουν «ευρείες και σημαντικές αδυναμίες στον κεφαλαιακό σχεδιασμό τους».

Οι δύο τράπεζες υποχωρούν σήμερα 3% και 2% αντίστοιχα. Απώλειες 1% και για την Bayer AG μετά το ρεπορτάζ της Handelsblatt που αναφέρει ότι η Monsanto Co. ζητά βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά της. Άνοδος 1,3% για την Wirecard AG.

Keywords
Τυχαία Θέματα