Διεύρυνση κερδών στην Ασία μετά τα... μηνύματα Κιμ

Διεύρυνση κερδών κατέγραψαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχικές αγορές ενώ το γιεν πιέστηκε καθώς η προοπτική ενός πολέμου ΗΠΑ και Β. Κορέας, σύμφωνα με τους επενδυτές, περιορίστηκε τα τελευταία δύο 24ωρα. Το γεγονός πυροδότησε απο χθες το ριμπάουντ στις μετοχικές αξίες που είχαν πιεστεί την περασμένη εβδομάδα ενώ ρευστοποιήσεις υπάρχουν στα επενδυτικά προϊόντα που θεωρούνται «ασφαλή» επενδυτικά καταφύγια.

Οι μετοχές απ' το Τόκιο ως τη Σαγκάη και το Σίδνεϊ έκλεισαν

με κέρδη μετά και την άνοδο 1% που κατέγραψε ο S&P 500 στη Wall Street χθες το βράδυ. Παράλληλα ο δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχώρησε 21%.

Συγκεκριμένα ο Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη 1,17%, ο S&P ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,47%, ο Shanghai Composite στην Κίνα 0,44% ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ είχε απώλειες 0,16%.

Την ίδια ώρα το γιεν, που θεωρείται «ασφαλές» επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους παγκόσμιων εντάσεων, υποχώρησε μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που χαρακτήριζε το τηλεγράφημα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Β. Κοράς ως ένδειξη ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απειλή του να εκτοξεύσει πύραυλο κατά του Γκουάμ. Η ισοτιμία με το δολάριο βρίσκεται στην περιοχή των 110,3 γιεν και με το ευρώ στην περιοχή των 129,5 γιεν.

Στα οικονομικά νέα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας έστρεψε την προσοχή της στα δάνεια των νοικοκυριών, όπως αποκάλυψαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της, που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Στην απόφαση της για τη νομισματική πολιτική η Reserve Bank of Australia υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται να εξισορροπηθεί ο κίνδυνος που συνδέεται με τον υψηλό δανεισμό των νοικοκυριών σε ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού».

Σημειώνεται ότι σήμερα οι αγορές στη Ν. Κορέα και την Ινδία παρέμειναν κλειστές λόγω εορτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα