Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ο Άγιος Βασίλης χωρίς Ρούντολφ αλλά με σκάφος της SpaceX (vid)

Η κάψουλα Dragon της SpaceX προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τις «αποσκευές» της γεμάτες όχι μόνο με προμήθειες και εξοπλισμό αλλά και με δώρα και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τους αστροναύτες.

Τοποθετημένο στην κορυφή πυραύλου Falcon 9, κάψουλα Dragon εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Τρίτης τοπική ώρα από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Αφότου

έθεσε σε τροχιά την κάψουλα, το πρώτο στάδιο του πυραύλου επέστρεψε για προσεδάφιση για μη επανδρωμένη πλωτή πλατφόρμα στον Ατλαντικό –ήταν η 100ή επιτυχής ανάκτηση για την SpaceX.

«Δεν θέλω να προλάβω τον Άι Βασίλη αποκαλύπτοντας τι βρίσκεται στο σκάφος, μπορώ όμως να πω ότι έχουμε μερικά δώρα για το πλήρωμα» δήλωσε ο Τζόελ Μπνταλμπάνο, υπεύθυνος για τον ISS στο Διαστημικό Κέντρο «Τζόνσον» του Χιούστον.

«Έχουμε επίσης ξεχωριστά τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Γαλοπούλα, πράσινα φασόλια, ψάρια και κάποια καπνιστά θαλασσινά. Έχουμε επίσης το αγαπημένο επιδόρπιο όλου του πληρώματος, κέικ με φρούτα» είπε.

Η αποστολή ανεφοδιασμού του πολυεθνικού τροχιακού εργαστηρίου έρχεται μετά την εκτόξευση δύο πυραύλων Falcon το Σάββατο, ενός από την Καλιφόρνια και ενός δεύτερου από Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξάντερ Χαντιταγκί: Ο Ιρανοκαναδός επενδυτής που θα παίξει «μπάλα» στις εκτάσεις «φιλέτα» της Β. Ελλάδας

ΔΕΗ: Είσοδος στα telecoms με πιλοτικό σχέδιο στο Περιστέρι αρχές του 2022

CNN: Το καλύτερο ελληνικό τυρί δεν είναι η φέτα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, Άγιος Βασίλης, Ρούντολφ, SpaceX,diethnis diastimikos stathmos, agios vasilis, rountolf, SpaceX