Διάκριση για τη Samsung, το Eltrun, τον ΣΕΚΕΕ και το INNOVATHENS στα Education Business Awards 2016

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services" διακρίθηκε στα Education Business Awards 2016 στην κατηγορία Νεανική Επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της

Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS, τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και τη Samsung Electronics Hellas.

Η Ειρήνη Βασιλείου, Brand & Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να βλέπουμε πως αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας να στηρίζουμε τους νέους. Η καινοτομία είναι βασικό συστατικό του DNA της Samsung και θεωρούμε καθήκον μας να μεταλαμπαδεύσουμε όλη τη γνώση που διαθέτουμε στη νέα γενιά, να την εμπνεύσουμε και να της δώσουμε εφόδια, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις το μέλλον της στην αγορά εργασίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλους τους συνεργάτες μας, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος».

Ο καθηγητής κύριος Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου- ELTRUN, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το συγκεκριμένο βραβείο. Είναι μια πρωτοβουλία, που αποδεικνύει πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν συνεργάζεται ο ακαδημαϊκός και ο επιχειρηματικός τομέας. Η εκπαίδευση είναι από τα βασικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και στην βελτίωση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην χώρα μας».

Ο Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την αναγνώριση που τιμά όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, η οποία είναι αποτέλεσμα συνεργειών ανάμεσα στον ακαδημαϊκό, τον επιχειρηματικό κόσμο και την πόλη της Αθήνας».

O Αντώνης Οικονόμου, Project Manager του INNOVATHENS, πρόσθεσε: «Στο INNOVATHENS, τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την επιτυχία του προγράμματος "Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services", γιατί καταφέραμε να συνδυάσουμε την πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση νέων ανθρώπων με την επιχειρηματικότητα σε προηγμένες τεχνολογίες. Η πρωτοτυπία, η οργάνωση και η άψογη λειτουργία των τριών κύκλων του προγράμματος απέδειξε ότι η συνεργασία Πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και δημόσιων/δημοτικών φορέων δεν είναι απλώς εφικτή, αλλά μπορεί να παραγάγει εξαιρετικά αποτελέσματα σ' ένα περιβάλλον δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».

Στόχος του προγράμματος "Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services" είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές, που προσφέρονται στο χώρο του mobile. Έχουν ήδη υλοποιηθεί τρεις κύκλοι του προγράμματος, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 75 τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, με ενδιαφέρον για το ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Η Τελετή Απονομής των Education Business Awards 2016 έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Το βραβείο παρέλαβαν η Αθηνά Σεϊτανίδου, Υπεύθυνη PR και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Samsung Electronics Hellas και η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ELTRUN.

Keywords
Αναζητήσεις
δουκιδης γεώργιος
Τυχαία Θέματα