Διαδικασίες για να γίνει ενιαίο κόμμα ξεκινά το ΚΙΝ.ΑΛ.

Τα ρήγματα στην τεκτονική αρχιτεκτονική της Κεντροαριστεράς προκάλεσαν πολλούς περισσότερους σεισμούς από όσους είχαν προβλέψει οι ειδικοί και το οικοδόμημα του Κινήματος Αλλαγής εφθασε στα όριά του.

Ενόψει του κινδύνου κατάρρευσης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στο επόμενο βήμα. Είχε δεχθεί τον πολυκομματικό χαρακτήρα για να είναι όλοι μαζί. Αλλά, το στοίχημα δεν βγήκε.

Μετά την αποχώρηση Θεοδωράκη, τη διαφοροποίηση Παπανδρέου

για το σκοπιανό και τη διαγραφή χθες του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (για το «ναι» της ΔΗΜΑΡ στη Συμφωνία των Πρεσπών) η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο στα τέλη του Μαρτίου.

Με εκλογή συνέδρων από τη βάση, ώστε ο νέος φορέας να γίνει και ενιαίος. Τέλος, λοιπόν, στα κόμματα που το δημιούργησαν με την εξαίρεση του ΠΑΣΟΚ, που είχε την πρωτοβουλία και βάζει και τον κύριο όγκο των δυνάμεων. Για την ακρίβεια...μόνο (ΠΑΣΟΚ) Κίνημα Αλλαγής!

Η καυτά πατάτα περνά στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με το κόμμα του. Γιατί, δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει των προνομίων της συμμετοχής στο Κίνημα Αλλαγής (προοπτική εκλογής κοκ) και να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη απέναντί του.

Η συνέντευξή του την παραμονή της ψήφισης στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών έδειξε ακόμη και στους πλέον δύσπιστους ότι συνεχίζει να βάζει μπροστά το κόμμα του. Οπότε, ή αυτό θα τελειώσει, ή θα έχουμε ένα ακόμη διαζύγιο.

Η Φώφη Γεννηματά έδειξε την αποφασιστικότητά της διαγράφοντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλου αμέσως μόλις η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ είπε «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά στα «ΝΕΑ»:

Ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και τις προοπτικές της παράταξης χωρίς βαρονίες και τιμάρια.

Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμα και παραχωρήσεις, για να το διασφαλίσω.

Γι' αυτό κατ' απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία.

Απευθύνομαι στη βάση της παράταξης, στους ιδρυτές προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ενιαίος φορέας και να δώσουμε νικηφόρα τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη διαγραφή του προέδρου της από τη Φώφη Γεννηματά:
Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα