Δεν τα παρατάει ο Σουλτς και επιτίθεται... στον Τραμπ

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς διαβεβαίωσε σήμερα ότι το κόμμα του μπορεί να νικήσει στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, παρά τη μεγάλη διαφορά που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις έναντι των συντηρητικών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ενώ χαρακτήρισε «ανεύθυνο» τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ντόναλν Τραμπ.

Επιπλέον, ο Σουλτς διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να αντιταχθεί στην προσέγγιση της Γερμανίδας καγκελαρίου σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της διαμάχης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, καθώς η Γερμανία πρέπει να παραμείνει ενωμένη στο θέμα αυτό.

Ωστόσο, καταφέρθηκε κατά του Αμερικανού προέδρου, τον οποίο περιέγραψε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ως «αυτόν τον ανεύθυνο άνδρα στον Λευκό Οίκο».

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ένας Αμερικανός πρόεδρος... πέφτει στο επίπεδο ενός Βορειοκορεάτη δικτάτορα» τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς σε μια άλλη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Την Παρασκευή, η Άγγελα Μέρκελ επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία στρατιωτική λύση για τη διευθέτηση του ζητήματος της Βόρειας Κορέας, προσθέτοντας ότι «μια κλιμάκωση της ρητορικής είναι η λάθος απάντηση».

Έξι εβδομάδες πριν από τις εκλογές, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag κατέδειξε ότι το κόμμα του Σουλτς εξασφαλίζει ποσοστό 24%, πολύ πίσω από τους συντηρητικούς της Μέρκελ, που συγκεντρώνουν ποσοστό 38%.

Ο Μάρτιν Σουλτς επέμεινε ότι μπορεί να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου και υπογράμμισε στη συνέντευξη στο ZDF:

«Εκτιμώ ότι έχω καλές πιθανότητες».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός κυβερνητικού συνασπισμού, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος απάντησε:

«Δεν έχω τίποτα εναντίον του ενδεχομένου σχηματισμού ενός μεγάλου συνασπισμού υπό την ηγεσία μου».

Βάσει της δημοσκόπησης του Emnid το κόμμα της Αριστεράς συγκεντρώνει ποσοστό 10%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και το αντιμεταναστευτικό Εναλλακτική για τη Γερμανία 8% αντίστοιχα και οι Πράσινοι εξασφαλίζουν ποσοστό 7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα