Δείτε το μεγαλύτερο ΙΚΕΑ στον πλανήτη – Μόλις άνοιξε για το κοινό (Pics)

Το μεγαλύτερο κατάστημά της σε ολόκληρο τον κόσμο, άνοιξε η IKEA στις Φιλιππίνες και πιο συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μανίλα. 

Τα εγκαίνια του νέου καταστήματος  – τεραστίων διαστάσεων – του σουηδικού κολοσσού επίπλων, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, με μια εκδήλωση στο χώρο του εστιατορίου του ολοκαίνουριου καταστήματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο γραμματέας εμπορίου των Φιλιππίνων, Ραμόν Λόπεζ αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τεόντορο Λόσκιν.

Το μεγαλύτερο IKEA

στον πλανήτη διαθέτει κατάστημα δύο επιπέδων, εκθεσιακό χώρο, αποθήκες, εστιατόρια, εγκατάσταση για τις διαδικτυακές πωλήσεις και τηλεφωνικό κέντρο. Το κατάστημα είχε αρχικά, προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες του στο ευρύ κοινό το 2020, αλλά τα συνεχή lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και ζητήματα που προκλήθηκαν στη συνέχεια, εξαιτίας της εφοδιαστικής κρίσης, καθυστέρησαν την έναρξη της λειτουργίας του.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων προχωρά στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία, ενόψει της εορταστικής περιόδου. Για το λόγο αυτό, η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στη χώρα, κατά το δ΄ τρίμηνο του έτους, όπως ακριβώς και η οικονομία. Η παραγωγή ωστόσο, δεν αναμένεται να επιστρέψει σε προ – πανδημικά επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Αυτή τη στιγμή, η ΙΚΕΑ διαθέτει περισσότερα από 460 φυσικά καταστήματα σε περίπου 60 αγορές. Σχεδιάζει ακόμη, να επεκταθεί σε σχεδόν 60 νέες τοποθεσίες κατά το τρέχον οικονομικό έτος. Το ντεμπούτο της αναμένεται μάλιστα, να κάνει και στη Νότια Αμερική αυτή την άνοιξη, με ένα νέο υποκατάστημα στο Σαντιάγο της Χιλής. Συγχρόνως, η ΙΚΕΑ επεκτείνει την παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Έπειτα από την εμφάνιση της πανδημίας, οι ηλεκτρονικές παραγγελίες του κολοσσού επίπλων αντιπροσωπεύουν το 26% των παγκόσμιων πωλήσεών του.

Δύσκολη χρονιά εξαιτίας της εφοδιαστικής κρίσης

Η σουηδικός όμιλος προβλέπει πως το 2022 θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρόνια κυρίως, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών – απόρροια της πανδημίας. Παρά τη στενότητα της προσφοράς και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα καταστήματα και οι αποθήκες της IKEA, η εταιρεία κατάφερε να καταγράψει πωλήσεις – ρεκόρ πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη:

Τα επικίνδυνα αστεία του Τζέιμι Ντίμον για την Κίνα και τα $20 δισ. της JP Morgan

Μεταβιβάσεις ακινήτων και άλλες 5 ψηφιακές εφαρμογές διευκολύνουν την καθημερινότητά μας

Ανεβαίνει ο πήχης στα έργα ψηφιοποίησης – Έρχεται νέος μεγάλος διαγωνισμός 226,1 εκατ. ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα