Χρηματιστήριο: Τρίτο συνεχόμενο θετικό κλείσιμο – Διατηρείται σε ανοδική τροχιά

Με οριακή άνοδο μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,16%, στις 927,29 μονάδες. Παρότι ο δείκτης διαπραγματεύονταν σε όλη την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο γύρισε σε θετικό έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης με την βοήθεια των δημοπρασιών.

O κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν αυτός που δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις καθώς βραχυπρόθεσμα

χαρτοφυλάκια προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών καθώς ο εν λόγω δείκτης είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα κέρδη 6,62%. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Alpha Bank με τους αγοραστές να κρατούν στάση αναμονής λόγω της αυριανής γενικής συνέλευσης της τράπεζας η οποία θα οριστικοποιήσει τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 800 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά συνολικά τον τραπεζικό κλάδο σε σημερινό της report η Eurobank Equities εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές των ελληνικών συστημικών τραπεζών, ενώ βλέπει πιθανότητα περαιτέρω ανόδου των αποτιμήσεων τους, τονίζοντας πως ο κλάδος έχει ήδη κάνει πολύ σημαντικά βήματα προς την ομαλοποίηση, μέσω των νέων στρατηγικών σχεδίων που έχουν ανακοινωθεί και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται, οδηγώντας στην ταχύτερη εκκαθάριση των NPEs και διατηρώντας παράλληλα τα κεφαλαιακά μαξιλάρια.

Βέβαια με τις επιχειρηματικές εξελίξεις να τρέχουν σε διάφορα μέτωπα και νέες συνεργασίες να ανακοινώνονται βλέπουμε αυτό να αποτυπώνεται και στο ταμπλό με την Λάμδα και την ΓΕΚ Τέρνα να σημειώνουν σήμερα τα περισσότερα κέρδη με την αγορά να αποτιμά θετικά τις εξελίξεις που έρχονται στο μέτωπο του Ελληνικού στο οποίο εμπλέκονται οι δύο αυτές εισηγμένες αν και ο καθοριστικός καταλύτης στο να εισέλθουν νέα κεφάλαια στην αγορά είναι κατά πρώτον η έγκριση της Κομισιόν για το σχέδιο που έχει καταθέσει η Ελληνική κυβέρνηση για το ταμείο Ανάπτυξης και η εκταμίευση ενός ποσού κοντά στα 4 δισ. ευρώ μέσα στο καλοκαίρι και κατά δεύτερον οι αποφάσεις της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα ως προς την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας σε σχέση με την επικείμενη άνοδο του πληθωρισμού στην Αμερικάνικη αγορά, αποφάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα μια ρηχή αγορά όπως είναι το χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,06%, στις 2.25,14 μονάδες, η Λάμδα με 1,97%, η ΓΕΚ Τέρνα με 1,4% και η Coca Cola με 1,21% σημείωσαν τα περισσότερα κέρδη και ακολούθησαν ήπια ανοδικά η Μυτιληναίος, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Πειραιώς, Aegean, ΕΧΑΕ, Eurobank και Βιοχάλκο.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε η Alpha Bank με 1,54%, ο Φουρλής με 1,35% και ο ΟΤΕ με 1,02% με την ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, Σαράντη και Jumbo να κλείνουν ήπια πτωτικά και την Motor Oil, Ελλάκτωρ και ΑΔΜΗΕ να κλείνουν αμετάβλητες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 66,71 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 31,64 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 1,72 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Μισός μήνας δηλώσεις… χωρίς βεβαιώσεις αποδοχών!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πόσα χρήματα κέρδισε στο Roland Garros

«Πισωγυρίσματα» για τον Mr. Tesla: Θα ξαναδεχτεί το Bitcoin ως μέσο πληρωμής – Τι λέει στο twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα