Χρηματιστήριο: Με τραπεζική ώθηση πάνω από τις 800 μονάδες

Συνεχίζει ανοδικά το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να είναι στις 807,27 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,89%, με υψηλό ημέρας τις 810,64 μονάδες. Το επίπεδο αυτό αποτελεί και την πρώτη αντίσταση για να συνεχίσει η αγορά προς τα υψηλά έτους και τις 827 μονάδες.

Ο τραπεζικός και ο ενεργειακός κλάδος πρωτοστατούν στη σημερινή άνοδο.

Παρόλο που ο Μάρτιος παραδοσιακά είναι ένας άσχημος μήνας για το χρηματιστήριο Αθηνών

η αγορά σήμερα προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση βοηθούμενη και από το διεθνές κλίμα το οποίο ξεκίνησε ανοδικά μετά την υποχώρηση των yields των Αμερικάνικων ομολόγων καθώς και από τα θετικά νέα που έρχονται από το μέτωπο των εμβολιασμών.

Αυτή η άνοδος μπορεί να συνεχίσει μιας και ο Μάρτιος είναι γεμάτος από επιχειρηματικά νέα με σημαντικό αριθμός εταιρειών να είναι σε διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου όπως η Aegean, η Τράπεζα Πειραιώς και η Ελλάκτωρ με τον κύριο όγκο των δεικτοβαρών εταιρειών να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα χρήσης του προηγούμενου τριμήνου και έτους.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 2,2% στις 1.934,46 μονάδες η Alpha Bank με 7,88% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν η Eurobank με 4,27%, Τέρνα Ενεργειακή με 3,8%, Motor Oil με 3,6%, Aegean με 3,44% και Εθνική Τράπεζα με 3,19% ενώ με άνοδο άνω του 2% ακολουθούν η ΓΕΚ Τέρνα, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάνας, Φουρλής και Βιοχάλκο.

Ήπια ανοδικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Jumbo, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ. Σε αρνητικό έδαφος ο Σαράντης με 1,72% και ακολουθούν η Ελλάκτωρ με 1,66%, ΟΛΠ με 0,31% και ΕΥΔΑΠ με 0,15%.

Στην Μεσαία Κεφαλαιοποίηση η Τράπεζα Αττικής συνεχίζει με την μεγαλύτερη άνοδο με 4,88% και ακολουθούν η ΜΙΓ, Autohellas, Profile, Ιντρακάτ, ΕΥΑΘ, Ιντρακόμ, ΑΒΑΞ, Briq, Cenergy και ΕΛΤΟΝ. Σε αρνητικό έδαφος Quest, Ευρωπαϊκή Πίστη, Πλαστικά Θράκης και Ικτίνος.

Διαβάστε ακόμα:

Πτωχευτικός Νόμος: Επίσημη πρώτη για τη διαδικασία εξυγίανσης – Τα SOS για τις επιχειρήσεις

«Θαύμα» στην Τουρκία: Ανάπτυξη 1,8% εν μέσω πανδημίας – Την ξεπέρασε μόνο η Κίνα

Επιδότηση τόκων ενήμερων δανείων ΜμΕ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Keywords
Τυχαία Θέματα