Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

Με ήπιες απώλειες συνεχίζει η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες κατά 0,47% και να είναι στις 922,90 μονάδες.

Η αγορά απορροφά μέχρι στιγμής τις ρευστοποιήσεις που εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον τραπεζικό κλάδο να είναι αυτός που δέχεται τις περισσότερες πιέσεις.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μιας και εκεί οι εξελίξεις επιταχύνονται μετά τη γενική συνέλευση της Alpha Bank

η οποία ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία άνω του 80% την επικείμενη ΑΜΚ ύψους 800 εκατομμυρίων  με αποκλειστικό στόχο την επιπλέον χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, σε σχέση με το αρχικό πλάνο, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εκτός της Alpha Bank η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα την συμφωνία για την πώληση του χαρτοφυλακίου Sunrise με την συναλλαγή να είναι μέρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου Sunrise της Πειραιώς και αναδεικνύει την ταχύτατη πρόοδο που έχει σημειώσει η Πειραιώς στην υλοποίηση του πλάνου μείωσης των NPE κατά περίπου 19 δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί μονοψήφιος δείκτης NPE σε λιγότερο από 12 μήνες.

Βέβαια, η στάση αναμονής που κρατούν οι αγοραστές οφείλεται και στις εξελίξεις που θα έχουμε αυτό το διήμερο στην Αμερικάνικη αγορά με την συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) και πιο ειδικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών (FOMC) της, να ανακοινώνει την Τετάρτη το βράδυ την επικαιροποιημένη νομισματική πολιτική της Fed.

Αναμένονται έτσι τα συμπεράσματα της τελευταίας για τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και για το κατά πόσον ο υψηλός πληθωρισμός του τελευταίου διαστήματος έχει διαρκή ή μεταβατικά χαρακτηριστικά.
Η βασική ανησυχία των επενδυτών είναι ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει σύντομα τις αγορές χρεογράφων και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης τα οποία έχει λάβει από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,48%, στις 2.243,33 μονάδες, ο ΟΛΠ με 1,25% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά ο ΟΤΕ, Jumbo, Βιοχάλκο, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης.

Σε απώλειες η Ελλάκτωρ με 4,21%, η Alpha Bank με 2,2%, η Εθνική με 1,42%, η Πειραιώς με 1,4% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,37% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάνας, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Aegean και Φουρλής με την ΔΕΗ να είναι αμετάβλητη.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα εποχή για τη NOVA – Ο στρατηγικός σχεδιασμός της United Group

Super market: «Φωτιά» στις τιμές προϊόντων – Πού καταγράφονται αυξήσεις

ΕΛΕΤΑΕΝ: Αυτοί είναι οι στόχοι για την ανάπτυξη της αγοράς αιολικής ενέργειας

Keywords
Τυχαία Θέματα