Χ.Α.: Προσπάθεια διατήρησης της ανόδου – Επιλεκτικές αγορές από τους επενδυτές

Θετικό ξεκίνημα για τη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,18% και να βρίσκεται στις 855,80 μονάδες, προσπαθώντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση να κρατήσει τον ανοδικό ρυθμό και να παραμείνουν αρχικά πάνω από τις 852 μονάδες, ώστε να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά των 830 μονάδων που είδε η αγορά στην αρχή της εβδομάδας.

Οι επενδυτές ακολουθώντας και τις διεθνείς αγορές, οι οποίες παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις στηριζόμενες στα ικανοποιητικά εταιρικά

αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ, προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές που διαμορφώθηκαν σε αρκετούς τίτλους μετά την πτώση του τελευταίου μήνα χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έχουμε επιστρέψει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα σε ανοδικό κανάλι. Είναι περίπου βέβαιο ότι τα Διεθνή Χρηματιστήρια και κατ΄ επέκταση και η εγχώρια, ρηχή, χρηματιστηριακή Αγορά, έχουν εισέλθει σε φάση αυξημένης μεταβλητότητας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να καλπάζει σε όλο τον Πλανήτη, πυροδοτώντας έντονες ανησυχίες για την πορεία της Παγκόσμιας Οικονομίας, αλλά και την πιθανή επιστροφή περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα, το ενδεχόμενο του στασιμοπληθωρισμού μοιάζει πιθανό. 

Οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα κληθούν να απαντήσουν στο ανοδικό τίναγμα, χαμηλού κόστους των τελευταίων δυο ημερών, που ήταν αποτέλεσμα των ελκυστικότερων αποτιμήσεων που είχαν διαμορφωθεί στο ταμπλό αλλά και τεχνική αντίδραση στην πτώση που είχε προηγηθεί. Υπάρχει επίσης περίπτωση οι αγοραστές να αποφάσισαν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες, ελπίζοντας να παρακινήσουν και τα χαρτοφυλάκια που παραμένουν εκτός αγοράς.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθεί η Ελλάκτωρ η οποία ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε από την Greenhill Investments (η οποία κατέχει το 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα την ακύρωση αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της 22ας Ιουνίου. Ως ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 3η Αυγούστου 2021, ημέρα που συμπίπτει με την ολοκλήρωση της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων στην Α.Μ.Κ., ύψους 120,5 εκατομμυρίων ευρώ, που διενεργεί ο όμιλος», αλλά και ο ΟΠΑΠ, καθώς ανακοινώνεται σήμερα η τιμή της επανεπένδυσης του μερίσματος.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 0,16% και βρίσκεται στις 2.048,86 μονάδες, η ΕΛΧΑ και η ΓΕΚ Τέρνα με 1,15% και 1,05% αντίστοιχα σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά ΟΠΑΠ, Τέρνα ενεργειακή, Eurobank, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Πειραιώς.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Ελλάκτωρ με 1,54% και ακολουθούν ήπια πτωτικά Βιοχάλκομ ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Jumbo, Λάμδα, Εθνική, Τιτάνας, ΟΤΕ και ΟΛΠ με την Coca Cola και την Aegean να είναι αμετάβλητες. Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έχει δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 885 μονάδων με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 864 (εκθετικός ΚΜΟ 100 ημερών), 874 και 879 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) – 883 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών). Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, οι επόμενες στηρίξεις στις 850, 845 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων), 828 – 824 μονάδες και 820 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Ημερήσιο σήμα εξόδου, έδωσε και ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 2143 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2079, 2095 – 2106, 2133 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 2140 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Σε περίπτωση συνέχισης της “νότιας” κίνησης, η επόμενη στήριξη στις 2040 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων) και 1989 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

Διαβάστε ακόμη:

TEΡΝΑ, Ελλάκτωρ και ENEL οι πρωταθλητές αιολικής ενέργειας το α΄ εξάμηνο – Σφήνα στην αγορά και από την Μοtor Oil  

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Κουρεμένα ενοίκια: Ποιοι απαλλάσσονται και τον Ιούλιο

Keywords
Τυχαία Θέματα